Επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας: Ποιοι θα λάβουν τα περισσότερα χρήματα – Δείτε αναλυτικά τα ποσά ανά κατηγορία

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα τα ποσά των  επιδοτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος και φυσικού αερίου)  για τον μήνα Ιούλιο ανά κατηγορία καταναλωτών. 

” Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση διευρύνει από τον Ιούλιο την στήριξη καταναλωτών ενέργειας με δύο τρόπους” είπε ο Κώστας Σκρέκας και εξήγησε:

  • Πρώτον με την οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις. Η κυβέρνηση επιδοτεί ανεξαρτήτως όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στην μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας  απορροφώντας έως έως και το 84% της αύξησης. Οι συνολικές επιδοτήσεις για το κόστος ενέργειας του Ιουλίου ανέρχονται στα 722 εκατ.  ευρώ, 300 εκατ. ευρώ αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
  • Δεύτερον δίνουμε τη δυνατότητα και παρέχουμε στους πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως και με διαφάνεια τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Αφού από τον Αύγουστο αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεώνονται να ενημερώνουν κάθε φορά  για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα  τους καταναλωτές τους  και αυτοί έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν πάροχο εφόσον το επιθυμούν αζημίως”

Επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας: Δείτε αναλυτικά τα ποσά ανά κατηγορία

Εν συνεχεία ανέφερε αναλυτικά τα ποσά των επιδοτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας για το μήνα Ιούλιο ανά κατηγορία καταναλωτών.

Aπό το Ιούλιο επιδοτούνται:

  • Όλες οι κατοικίες ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης .Με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους οικιακούς καταναλωτές, με  240 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου απορροφώντας έως και  100% της αύξησης στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
  • Επίσης αυξάνεται η επιδότηση στους εμπορικούς καταναλωτές  με παροχή ισχύος  μέχρι 35 kva, αναφέρομαι σε καταστήματα εμπορικού ενδιαφέροντος, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, καφετέριες, μίνι μάρκετ, περίπτερα, ψιλικά. Με  192 ευρώ ανά μεγαβατώρα απορροφώντας  έως και το 82% της αύξησης.
  • Σε ότι αφορά τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση από την κυβέρνηση ανέρχεται στα 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα απορροφώντας με αυτόν τον τρόπο έως και 90% της αύξησης.
  • Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές  με παροχή ισχύος άνω των 35 kva η επιδότηση ανέρχεται στα 148 ευρώ ανά ηλεκτρική  μεγαβατώρα.
  • Για το φυσικό αέριο και τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση ανέρχεται για τον μήνα Ιούλιο στα  30 ευρώ ανά  θερμική μεγαβατώρα.”.

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ