Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015

“Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι σαν σήμερα το 2015 είχε διεξαχθεί το δημοψήφισμα για να σημειώσει πως “λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή και μόνο μπροστά το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω. Αλλά το τίμημα ήταν βαρύ κλειστές τράπεζες, capital controls και ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που μας οδήγησε σε νέο κύκλο λιτότητας”.

“Εδώ και τρία χρόνια η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που την οδηγεί στη νέα εποχή”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Η Ελλάδα γύρισε σελίδα”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι τέτοιες μέρες, το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ.

Μίλησε για αλλεπάλληλα τμήματα τυφλού και διχαστικού λαϊκισμού που “χτυπούσαν τότε την ελληνική κοινωνία”. “Διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα, το οποίο λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή, και μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω”, σημείωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, “καμία ευρωπαϊκή κοινωνία δεν υπέφερε περισσότερο από την ελληνική την περασμένη δεκαετία”.

Μιλώντας για την “νέα εποχή”, αναφέρθηκε ειδικότερα στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των επενδύσεων και στην απελευθέρωση της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και όλα αυτά παρά τις μεγάλες δυσκολίες που ακόμα αντιμετωπίζουμε.

“Ποιος θα πίστευε ότι η Ελλάδα που για μία δεκαετία ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στη Ευρώπη θα εμφάνιζε σήμερα την τρίτη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έφτασε εκεί μειώνοντας φόρους και εισφορές, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, ενώ παράλληλα το ελληνικό δημόσιο που ήταν σύμβολο της γραφειοκρατίας σήμερα είναι πολύ πιο ψηφιακό και πολύ πιο κοντά στον πολίτη.

“Δηλώνω υπερήφανος ως Έλληνας που ο τόπος μου ανέταξε την οικονομία και ένωσε την κοινωνία“, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα πήρε ξανά τη θέση της ως ισότιμος εταίρος στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ