Νίκος Δένδιας: Θα έχουμε πάντα μια θέση στην καρδιά μας για τον ελληνισμό της Ίμβρου

Σημαντική παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ίμβρο και την Τένεδο για την λιτανεία του Επιταφίου.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται στην Ίμβρο και την Τένεδο για την λιτάνευση του Επιταφίου.

Συγκινητική ήταν η υποδοχή από τον ελληνισμό, που τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί σε πληθυσμό, από 300 σε 600 άτομα, με το ελληνικό σχολείο να έχει 60 μαθητές.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ίμβρο μετά από 11 χρόνια, ενώ τη Λιτανεία του Επιταφίου χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο δήλωσε: «Παναγιώτατε, Είναι τεράστια η χαρά μου που αξιώθηκα να έρθω στην Ίμβρο, να είστε εσείς εδώ, να λιτανεύσουμε τον Επιτάφιο. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι εκφράζω τα αισθήματα, νομίζω, του συνόλου του ελληνικού λαού ευρισκόμενος σήμερα εδώ. Αισθήματα αλληλεγγύης για τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται εδώ στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Επίσης, προσυπογράφω απολύτως αυτά τα οποία είχατε την καλοσύνη να πείτε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο ελληνικός λαός διέπεται από αισθήματα φιλίας απέναντι στον τουρκικό λαό. Και αυτό ανεδείχθη από  τα αισθήματα που, οφείλω να πω, εκφράσθηκαν χωρίς καμία ενθάρρυνση, όταν η τραγωδία των σεισμών δοκίμασε την τουρκική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο. Και πιστεύω ότι, αμέσως μετά τις εκλογές και στις δύο χώρες, θα μας δώσει ο Θεός την ευκαιρία να μπορέσουμε από την αρχή να δούμε ό,τι μας χωρίζει και να αναδείξουμε αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, αυτό που μπορεί να μας ενώσει».

Ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ευχήθηκε ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών που θα επισκεφθεί την Ίμβρο και την Τένεδο να βρει 120 από 60 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία σήμερα.

Νίκος Δένδιας Ίμβρος Νίκος Δένδιας Ίμβρος Νίκος Δένδιας Ίμβρος Νίκος Δένδιας Ίμβρος Νίκος Δένδιας Ίμβρος Νίκος Δένδιας Ίμβρος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ