Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς θα πειστούν οι ανεμβολίαστοι

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα μίας νέας δημοσκόπησης. Πρόκειται για την πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η Pulse και παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, σε δείγμα 4.012 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 20 – 25 Νοεμβρίου 2021.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 10 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

δημοσκόπηση Pulse

 

δημοσκόπηση Pulse

δημοσκόπηση Pulse

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 40% και ο Αλέξης Τσίπρας 24%. Το 32% των ερωτηθέντων απαντά “κανένας από τους δύο”.

δημοσκόπηση Pulse

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό, οι συμμετέχοντες στην έρευνα που εμβολιάστηκαν πρόσφατα απάντησαν κατά 38% ότι ο λόγος που συνέβαλε περισσότερο στην απόφασή τους, ήταν “η ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες” και ακολουθούν με 24% “η επιδείνωση των δεικτών της επιδημίας” και με 19% “η ανησυχία για την υγεία τη δική μου και της οικογένειάς μου”. Το 6% απαντά “η υποχρεωτικότητα στην εργασία μου” και ένα ακόμη 6% “τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους”.

δημοσκόπηση Pulse

Το 48% όσων είναι αρνητικοί στον εμβολιασμό, απάντησε πως “τίποτα” δεν μπορεί να τους πείσει να εμβολιαστούν, ενώ το 25% είπε πως θα τους πείσει η “περισσότερη ενημέρωση από τους γιατρούς/επιστήμονες”.

δημοσκόπηση Pulse

Σε ό,τι αφορά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, τέθηκε το ερώτημα εάν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Το 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε “σίγουρα” και το 14% “μάλλον”, ενώ το 6% “μάλλον όχι” και το 14% “σίγουρα όχι”.

δημοσκόπηση Pulse

 

Στην ερώτηση εάν θα ήταν καλό να εφαρμοστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, το 44% απαντά “σίγουρα ναι” και το 12% “μάλλον ναι”. Στον αντίποδα, το 12% απαντά “μάλλον όχι” και το 18% “σίγουρα όχι”.

δημοσκόπηση Pulse

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ