Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αυξάνει τα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ

Νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του OPEN. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καταγράφεται πτώση των ποσοστών Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στο 9,7%. Αντίθετα, άνοδο 3,3 μονάδες εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%.

Σχετικά με την εκλογή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ντέρμπι με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται οριακά συγκεντρώνοντας 33% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να ακολουθεί με 32%. Τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

Από εκεί και πέρα καταγράφεται δυσαρέσκεια στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας. Ειδικότερα, το 54% απαντά αρνητικά στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», και θετικά το 35%.

Σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, το 38% των πολιτών εκτιμά ότι δεν βοηθούν, με το 28% να απαντά «λίγο» και το 16% «αρκετά», ενώ μόλις το 4% «πολύ».

Παράλληλα, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων λέει «ναι» στην είσοδο με rapid σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ, ενώ σχεδόν οι μισοί -47%- τάσσονται υπέρ ενός lockdown τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ