Ζωγράφου: Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας – Πώς της έστησαν καρτέρι έξι συμμαθήτριές της

Συγκλονίζει η υπόθεση ξυλοδαρμού 16χρονης μαθήτριας από άλλες έξι  στο επαγγελματικό λύκειο Ζωγράφου. Η 16χρονη μαθήτρια αναγκάστηκε να νοσηλευτεί μετά τον ξυλοδαρμό, αφορμή για τον οποίο ήταν ο διαπληκτισμός με μία συμμαθήτριά της για τις θέσεις στη σχολική αίθουσα.

Οι δύο μαθήτριες της Β’ Λυκείου διαπληκτίστηκαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα, όπως καταγγέλλει το θύμα, η συμμαθήτριά της μαζί με πέντε φίλες της τής έστησαν καρτέρι και της επιτέθηκαν. Οι έξι ανήλικες μαθήτριες φέρεται να χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τη μαθήτρια.

Η 16χρονη αρχικά δεν αποκάλυψε το περιστατικό στους γονείς της, αλλά τέσσερις ημέρες μετά ένιωσε ζάλη και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε. Μόνο όταν οι γιατροί δεν κατάφεραν να εξηγήσουν την αιτία της αδιαθεσίας της, αναγκάστηκε να αποκαλύψει στην οικογένειά της τι είχε συμβεί. Η μητέρα της πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα έξι μέρες μετά το περιστατικό και προχώρησε σε καταγγελία.

Οι ειδικοί, πάντως, υποστηρίζουν ότι το πιο δύσκολο για θύματα σχολικής βίας και εκφοβισμού είναι η επιστροφή. Η Σοφία Αντύπα, ψυχοθεραπεύτρια-ψυχολόγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε πως πρέπει οι γονείς, το οικογενειακό περιβάλλον, να είναι σε στενή συνεργασία με το σχολείο και τους καθηγητές. Πάντως επεσήμανε ότι “αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας είναι πως τα θύματα βίαιης συμπεριφοράς, να μην γίνουν και τα μπορεί να γίνουν θύτες”. Την υπόθεση ερευνούν οι αστυνομικοί από το Τμήμα Ζωγράφου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ