Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για την ακρίβεια

Την ακρίβεια θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 60%, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Επιπλέον, οι πολίτες σε ποσοστό 49% θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν «καθόλου» την ακρίβεια, ενώ το 23% «λίγο».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά στο 8,1%.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco τον Μάρτιο ήταν στο 8,9%, καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 6%, ενώ στο 4,9% είναι η Ελληνική Λύση και στο 3% το ΜέΡΑ25.

Στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;”, το 34% επιλέγει τον Πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό στη δημοσκόπηση του Μαρτίου), ενώ το 25% απαντά ότι προτιμά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση). Το 31% απαντά “κανέναν από τους δύο”.

Δείτε τη δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ