Φίτζι: Κατασχέθηκε πολυτελής θαλαμηγός που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη

Την κατάσχεση ενός superyacht που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη διέταξε δικαστήριο των Φίτζι, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε βάρος του Ρώσου ιδιοκτήτη του superyacht έχουν επιβληθεί κυρώσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι, αναφερόμενοι σε ένα περιουσιακό στοιχείο η αξία του οποίου εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 300 εκατ. δολάρια.

Το δικαστήριο της Σούβα, πρωτεύουσας αυτού του νησιωτικού συμπλέγματος του Ειρηνικού, “εξέδωσε διαταγή για κατάσχεση του superyacht Amadea”, έπειτα από αμερικανικό ένταλμα που είχε εκδοθεί τον περασμένο μήνα, ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του διευθυντή της εισαγγελίας των Φίτζι.

Η θαλαμηγός Amadea, που έχει αγκυροβολήσει στη Λαουτόκα, στο δυτικό τμήμα των Φίτζι, από τα μέσα Απριλίου, έχει σχέση, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, με τον Ρώσο ολιγάρχη Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο οποίος υπόκειται σε κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει στις 19 Απριλίου πως οι Aρχές των Φίτζι θα μπορούσαν να εμποδίσουν την αναχώρηση του σκάφους από τα χωρικά ύδατα της χώρας εν αναμονή της απόφασης για το αμερικανικό ένταλμα.

Ο φερόμενος ιδιοκτήτης της Amadea, Σουλεϊμάν Κερίμοφ

Προηγουμένως, η αστυνομία των Φίτζι είχε ανακοινώσει ότι διενεργεί έρευνα για τη θαλαμηγό, μήκους 107 μέτρων και αξίας 325 εκατ. δολαρίων, που διαθέτει πισίνα, τζακούζι, ελικοδρόμιο και ένα “θερμοκήπιο” στα καταστρώματά της, σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο superyachtfan.com.

Πολλοί ειδικοί ιστότοποι αναφέρουν πως ο Κερίμοφ είναι ο ιδιοκτήτης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο με ανεξάρτητο τρόπο, όπως αναδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι φωτό: AFP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ