Μένιος Φουρθιώτης: Αθώος για τα 200.000 ευρώ της Τζούλιας Αλεξανδράτου – Με πατερίτσες στο δικαστήριο

Αθώο λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, έκρινε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Μένιο Φουρθιώτη.

Της Άννας Κανδύλη

Την εις βάρος του καταγγελία είχε κάνει η Τζούλια Αλεξανδράτου υποστηρίζοντας ότι της έκλεψε 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της το 2010, το οποίο βρισκόταν μέσα στο σπίτι της, σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης που εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο με πατερίτσες, αρνήθηκε κατά την απολογία του την κατηγορία. Όπως ισχυρίστηκε, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 δεν είχε καμία επαφή με την Τζούλια Αλεξανδράτου, καθώς διέκοψαν την επαγγελματική τους συνεργασία. Υποστήριξε δε ότι ποτέ δεν έμεινε στο σπίτι της όπως εκείνη κατέθεσε και δεν είχε κλειδιά από αυτό, ούτε και γνώριζε τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου της και του συναγερμού του σπιτιού της.

Μετά τις ερωτήσεις της έδρας προς τον κατηγορούμενο, η πρόεδρος κάλεσε την Τζούλια Αλεξανδράτου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Εκείνη, κατά την εξέτασή της επέμεινε πως έπεσε θύμα διάρρηξης από τον Μένιο Φουρθιώτη επαναλαμβάνοντας πως μόνο εκείνος είχε τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου, όπου είχε τοποθετήσει τις 200.000 ευρώ, χρήματα που είχε λάβει ως αμοιβή για το περιβόητο ροζ dvd.

Το δικαστήριο τον έκρινε τελικώς αθώο λόγω αμφιβολιών υιοθετώντας και την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος στην αγόρευση του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Δεν αποδείχθηκε πλήρως η ενοχή Φουρθιώτη. Δεν τον είδε κανείς να μπαίνει στο σπίτι, δεν υπήρξαν αποτυπώματα . Είναι ο λόγος του απέναντι στον λόγο της κ. Αλεξανδράτου. Μπαινόβγαιναν διάφοροι στο σπίτι της πολιτικώς ενάγουσας. Δεν προέκυψε ότι είχε κίνητρο να την κλέψει. Φρονώ ότι πρέπει να τον απαλλάξετε λόγω αμφιβολιών λόγω έλλειψης στοιχείων που να καταδεικνύουν την ενοχή του».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ