ΝΔ: Πώς έκλεισε η μεταγραφή της Εύης Χριστοφιλοπούλου – Το παρασκήνιο και το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο

Η μεταγραφή και ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα. Η χθεσινή κοινή δήλωσή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν απλώς και μόνο η τυπική επισημοποίηση μιας προσχώρησης που είναι γνωστή και εκπεφρασμένη, αφού η Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε και προεκλογικά κάνει δημόσια τοποθέτηση στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η σχέση των δύο κρατά από το μακρινό 2013, επί συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όταν άρχισε η συνεργασία τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η χθεσινή εξέλιξη είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την ανακοίνωση και της συμπερίληψής της στην ευρωλίστα. Θεωρείται «κλειδωμένη» η υποψηφιότητά της.

Τα τελευταία χρόνια το όνομα της Εύης Χριστοφιλοπούλου είχε ακουστεί και για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και σε περιόδους ανασχηματισμών. Μάλιστα τον Ιούλιο του 2022 της προτάθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) στη θέση του Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

Την πρόταση αυτή η Εύη Χριστοφιλοπούλου την είχε αποδεχτεί και ενημέρωσε η ίδια τότε, τον Νίκο Ανδρουλάκη, που το είχε αντιμετωπίσει πολύ τυπικά. Δεν προχώρησε όμως γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν το «πράσινο φως» για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για τον διορισμό της.

Από την Χαριλάου Τρικούπη χθες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ένταξης της πρώην «πράσινης» υπουργού στη ΝΔ, δεν είχαν κάποιο σχόλιο να κάνουν.

«Με χαρά υποδέχομαι στη μεγάλη παράταξη της ΝΔ την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μία πολιτικό, με την οποία, παρότι προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε» είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το πολιτικό στίγμα της νέας μεταγραφής, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες. «Οι πόρτες της ΝΔ ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό όραμά μας» είπε χαρακτηριστικά. Η αποστροφή αποτυπώνει τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανοίγματα στο Κέντρο τα οποία θα συνεχιστούν. Μία από τις επόμενες, άλλωστε, μεταγραφές αναμένεται να είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Πύρρος Δήμας, πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναμένεται και αυτός να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Χριστοφιλοπούλου: Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε μπροστά

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υπογράμμισε χθες στις δηλώσεις της κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι «εδώ και καιρό έχω λάβει δημοσίως σαφή θέση και έχω στηρίξει την Κυβέρνηση που χειρίστηκε με επιτυχία πολλαπλές κρίσεις, προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πέτυχε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σήμερα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μου, συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα σαφές πολιτικό όραμα, με προοδευτικό πρόσημο και απτό έργο που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά.

Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα την τιμήσω στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν και αλλάζουν τη χώρα.

Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε μπροστά κρατώντας την κοινωνία μας ενωμένη και την Ελλάδα δυνατή στην Ευρώπη και τον κόσμο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ