ΝΔ σε Νίκο Ανδρουλάκη: Δεν συμβιβάζεται το “ναι” στην πρόταση δυσπιστίας με το “όχι” σε εκλογές

Επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές.

Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας όμως ότι είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές εν μέσω της πανδημίας, παρόλο που “με συμφέρει να γίνουν αύριο το πρωί”, όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για “μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα” και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ βάζει πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον και όχι το κομματικό. “Θεωρούμε αδιανόητο υπό αυτές τις συνθήκες, που θρηνούμε 100 συμπολίτες μας κάθε μέρα και η πανδημία δεν έχει κοπάσει να ζητάμε εκλογές. Θεωρώ αναξιόπιστο να ζητώ εκλογές κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες”, σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

“Λέω ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσουμε την πρόταση, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά σε μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να εμπλακούμε. Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία μίας αξιόπιστης, προοδευτικής αντιπολίτευσης που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός για να βελτιωθεί η ζωή του”, συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ