Νάσος Ηλιόπουλος στον ΑΝΤ1: Η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να είναι μία πετυχημένη πρωθυπουργός – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, τα «ατοπήματα» του τελευταίου και την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Νάσος Ηλιόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του κόμματος την Κυριακή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «150 χιλιάδες πολίτες πήγαν και ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα στην Βουλή ψηφίστηκαν το 13ωρο στην εργασία, η κατάργηση του πενθημέρου και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μία σειρά από κλάδους. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι πολίτες έζησαν ένα καθεστώς ανασφάλειας. Αυτό δείχνει μία ανάγκη της κοινωνίας για μία ισχυρή αντιπολίτευση και μία ισχυρή προοδευτική φωνή. Άρα το καθήκον που έχουμε όλοι και όλες για την επόμενη ημέρα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, είναι ένας χώρος με πολιτικό σχέδιο με ενότητα και καθαρό σήμα».

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά πλήρωσε πάρα πολύ άσχημα το έλλειμμα αξιοπιστίας και το θολό στίγμα. Το είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα. Όταν εγώ ακούω από τον κ. Κασσελάκη να λέει με ευκολία “επαγγελματικός στρατός” που είναι μία μεγάλη αλλαγή για το αμυντικό δόγμα της χώρας, και ο κ. Αποστολάκης, που είναι στο επιτελείο του και γνωρίζει τα θέματα της άμυνας, εξηγεί ότι είναι λάθος αυτή η θέση, αυτό εμένα που προκαλεί πολύ μεγάλα ερωτήματα. Δεν γίνεται με ζητήματα που σχετίζονται με την άμυνα της χώρας να μιλάμε με τόση μεγάλη ευκολία».

«Φανταστείτε τι θα συζητάγαμε σήμερα όχι μόνο στην χώρα αλλά και στην Κύπρο συνολικότερα, εάν η χθεσινή δήλωσε του κ. Κασσελάκη ήταν δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος για το ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έκανε λόγο περί «κρατιδίου» της Τουρκίας αναφερόμενος στα Κατεχόμενα.

Μιλώντας για την Έφη Αχτσιόγλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Τα κεντρικά στελέχη της διεύρυνσης δήλωσαν από την την πρώτη στιγμή την στήριξή τους στην Έφη Αχτσιόγλου. Άρα δεν είναι επιχείρημα ότι “είναι παραδοσιακά Αριστερή και αυτό δεν βολεύει στο άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο”. Λίγες ημέρες πριν την πρώτη κάλπη υπήρξε ένας χυδαίος πόλεμος από fake news που μιλούσε για υπονομευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και το υποτιμήσαμε αυτό. Σε πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν δικαιολογημένο θυμό που ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε μετά τις εκλογές, αυτό λειτούργησε ως μία ψήφο στην συγκεκριμένη κατάσταση».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Τσίπρα, που μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι τα στελέχη που έκαναν δύσκολη τη ζωή του Αλέξη Τσίπρας είναι όλα από την πλευρά της κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η ιστορία έχει γράψει και είναι πολύ πρόσφατο για να το ξεγράψουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας ένα στέλεχος έστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αυτός ήταν ο Παύλος Πολάκης. Δεν υπήρξε άλλο στέλεχος που πήγε με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Το έχω πει αρκετές φορές. Καλώ κάθε πολίτη να φέρει στο μυαλό του την εικόνα με την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα όταν παρουσίασε το πρόγραμμα το 2019, την εικόνα όταν παρουσίασε το πρόγραμμα του 2023. Και στις δύο εικόνες θα δει την Έφη Αχτσιόγλου. Αυτούς που την κατηγορούν δεν θα τους δουν σε αυτές τις εικόνες»

«Την επόμενη ημέρα πρέπει όλοι να έχουν θέση στην συλλογικότητα. Όποιος θέλει να δουλέψει με συλλογικούς όρους πρέπει να έχει θέση στην συλλογικότητα. Και όχι μόνο αυτή. Άλλη τόση και περισσότερη εάν θέλουμε να μιλάμε πραγματικά για μία παράταξη που μπορεί να κερδίσει. Δεν συζητάμε απλά για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά για τον επόμενο πρωθυπουργό. Εγώ θα στηρίξω με όλη μου την καρδία και την πίστη μου την Έφη Αχτσιόγλου γιατί θεωρώ ότι μπορεί να είναι όχι απλά η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός αλλά μία πετυχημένη πρωθυπουργός για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, της κοινωνίας, των νέων ανθρώπων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ζυγιστεί στα δύσκολα, έχει σταθεί όρθια και μπορεί να παράγει πολιτικό αποτέλεσμα και πολιτικό πλαίσιο» κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ