Κυβερνητικές πηγές για ελληνοτουρκικά: Πάμε βήμα – βήμα, ορόσημο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Θεσσαλονίκη

«Ορόσημο» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ως προς το πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης, σημειώνοντας ότι «δεν βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο».

Αναλυτικά, επιχειρώντας μία πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «το πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα – βήμα και όπως είπαμε δεν βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία «δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα».

Τα ίδια πρόσωπα επισήμαναν ότι στο προσφυγικό ότι μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία εξηγώντας ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι, όμως που δεν σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε διμερώς. «Πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, αλλά και τα λιμενικά μας» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν ότι το ζήτημα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ