«Ασπίδα» Αποστολάκη σε Κασσελάκη: «Είναι άδικο αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων για τα ελληνοτουρκικά» – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι άδικο αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων» δήλωσε o πρώην υπουργός Άμυνας και ναύαρχος εν αποστρατεία, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, .

Μιλώντας στο MEGA για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για την στρατιωτική θητεία, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες το βράδυ μίλησε για κοινωνική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος του στρατού αποτελείται από μόνιμους και είναι ήδη επαγγελματικός. Από ότι καταλαβαίνω κι έχουμε συζητήσει θέλει η θητεία θέλει να είναι αποδοτική και για τους στρατεύσιμους και για τη χώρα. Πάνω σε αυτή την σκέψη έχει πει αυτά που έχει πει. Είναι σίγουρο όμως, και να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Οι στρατεύσιμοι είναι ο σύνδεσμος των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία. Μιλάμε για καλύτερη αξιοποίηση της θητείας».

«Το ζητούμενο είναι το εξής: Όταν κάποιος υπηρετεί την χώρα για ένα χρονικό διάστημα πρέπει αυτός ο χρόνος να είναι αποδοτικός και για τον ίδιο και για την χώρα. Αυτό θα κοιτάξουμε να το κάνουμε» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα της Κύπρου και για την κριτική που του ασκήθηκε, ο πρώην υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Όσο και να τα γνωρίζει κάποιος τα θέματα αυτά, ο ειδικός δίπλα του θα πρέπει να υπάρχει. Δεν είναι ο Κασσελάκης που δεν τα γνωρίζει, κανείς δεν τα γνωρίζει πριν να εμπλακεί με το θέμα. Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κι ο οποιαδήποτε όταν ξεκινήσαν την πορεία τους δεν τα γνώριζαν τα θέματα στον βαθμό που πρέπει. Με την τριβή τα μαθαίνεις. Οι θέσεις για τα ελληνοτουρκικά είναι αυτές που είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι οποίες είναι οι εκπεφρασμένες ελληνικές θέσεις για τα ελληνοτουρκικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που μαθαίνει γρήγορα κι αν γίνει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει θα τα μάθει. «Νομίζω όμως ότι είναι άδικο σε αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων. Γενικά όλοι ξέρουμε τα θέματα γύρω από τα ελληνοτουρκικά, γιατί παρακολουθούμε τις ειδήσεις».

Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε: «Μέχρι πριν την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτονικό. Με το που εμφανίζεται ο Κασσελάκης, το ενδιαφέρον έφθασε στην κορυφή με κατάληξη στις εκλογές να ψηφίζουν 150 χιλιάδες μέλη. Αυτό δείχνει καταρχήν ότι ο κόσμος έχει ενδιαφέρον και δείχνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα ότι κάτι καινούργιο έρχεται».

«Μόλις γίνουν οι εκλογές του κόμματος και δούμε ποιος θα είναι ο αρχηγός κι αυτό το θέμα θα επιλυθεί. Λύσεις υπάρχουν, το ιδανικό θα ήταν να είναι κοινοβουλευτικός και να είναι στην Βουλή, αλλά υπάρχει τρόπος να εκπροσωπεί το κόμμα και να έχει μία πολύ καλή επικοινωνία με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον πρόεδρό της» σημείωσε για την κριτική που ασκείται ότι σε περίπτωση νίκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία, ο Στέφανος Κασσελάκης στερείται του δικαιώματος της παρουσίας εντός της Βουλής.

Για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε: «Αυτό που θέλουμε αυτή την στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα να αποκτήσει ταυτότητα και να αντέξει το βάρος των προσδοκιών της κοινωνίας. Ο στόχος του κόμματος είναι να μπορεί να αξιώσει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ