Να σταματήσει εκλογολογία και ανασχηματολογία

Να σταματήσει εκλογολογία και ανασχηματολογία

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Να σταματήσει την εκλογολογία αλλά και την ανασχηματολογία που προέκυψε προσφάτως επιζητεί ο πρωθυπουργός, καθώς ταυτόχρονα με τις δημοσκοπήσεις που δημιουργούν κλίμα ηττοπάθειας, αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση. Και μάλιστα σε μια περίοδο που βρίσκεται ενώπιον τεράστιων προβλημάτων και μετώπων, με τελευταία την εξεύρεση ισοδυνάμων για τα αναδρομικά των ενστόλων και το μείζον θέμα της τρομοκρατίας, ενόψει -όπως αναμένει η ΕΛΑΣ- μεγάλου χτυπήματος από τον Χρ. Ξηρό και τους συνεργάτες του.

Εισηγήσεις στον πρωθυπουργό επιμένουν πως το κλίμα πολιτικής ρευστότητας δεν θα αλλάξει και δεν θα σταθεροποιηθεί έστω και προσωρινά, αν το Μέγαρο Μαξίμου δεν προχωρήσει σε μια σημαντική κίνηση, όπως π.χ. ο ανασχηματισμός. Πολύ περισσότερο που ως αφορμή μπορεί να υπάρξει τυχόν επιλογή υπουργών να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ήδη στην κυβέρνηση δημιουργούνται νέες τριβές με αφορμή το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για την προώθηση των αλλαγών που περιλαμβάνει η Έκθεση του ΟΟΣΑ.

Το θέμα αναμένεται να αναλάβει να επιλύσει προσωπικά ο πρωθυπουργός, που αγωνιά για την επόμενη επίσκεψη της τρόικα, επιδιώκοντας να προωθηθούν «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σε μια αγωνιώδη προσπάθεια αποφυγής νέων μέτρων έως τουλάχιστον τις ευρωεκλογές. Στόχος επίσης η επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου για την εκταμίευση της δόσης.

Εντός των ημερών, επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να χαραχθεί η στρατηγική του επόμενου διαστήματος.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ