Μουζάλας: Απαλύνουμε τον πόνο για πρόσφυγες και νησιώτες – ΒΙΝΤΕΟ

«Έως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε κάνει κάποια πράγματα. Η προσφυγιά είναι πανευρωπαϊκό ζήτημα, εμείς έχουμε επικεντρωθεί στη διαχείριση» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου.

«Μιλάμε για προσφυγικό, δεν μιλάμε πλέον για μεταναστευτικό. Θέλουμε να απαλύνουμε τον πόνο και να θεραπεύσουμε την όχληση που δέχεται η τοπική κοινωνία. Σε αυτή τη βάση ως υπηρεσιακή κυβέρνηση έχουμε να κάνουμε δυο πράγματα για τη διαχείριση», τόνισε.

«Πρώτον να φτιάξουμε και να βελτιώσουμε κέντρα υποδοχής και δεύτερον να δυναμώσει η καταγραφή για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να μετακινηθούν. Να αυξηθεί το προσωπικό. Επ’ αυτού σχεδιάζουμε. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν γίνει κάποια πράγματα και για την αποφόρτιση των νησιών», σημείωσε.

«Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 80% είναι πρόσφυγες, ένα 60%-65% είναι από τη Συρία λόγω ISIS, 15%-20% από Αφγανιστάν, Ερυθραία, Σομαλία. Το μεταναστευτικό κομμάτι είναι 20%, επηρεάζει λίγο».

Ο μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος στο επάγγελμα αναπληρωτής, ιδρυτικό μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» και άριστος γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή, στην προσπάθεια του να φτάσει στο Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

 

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε επίσης

Moυζάλας: Eίναι ένα υπουργείο “φωτιά” – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες λιμενικών για το δράμα των προσφύγων – ΒΙΝΤΕΟ

10.000 Ισλανδοί ζητούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από τη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ