«Μονομαχία» Γεωργιάδη – Μπαλάφα στον αέρα του Real Fm 97,8

«Μονομαχία» Γεωργιάδη – Μπαλάφα στον αέρα του Real Fm 97,8

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, «μονομάχησαν» έντονα στον αέρα του Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ναι, εγώ ανησυχώ πάρα πολύ, ότι δυστυχώς ο λαϊκισμός και η δημαγωγία μπορούν να καταστρέψουν τον τόπο μου, για άλλη μία φορά. Το ζήτημα είναι να έχουμε και λεφτά να τα κάνουμε όλα αυτά», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, με τον κ. Μπαλάφα να απαντά:

«Εμείς έχουμε πολύ εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και δεν θα διανοούμασταν ποτέ να τον κοροϊδέψουμε. Πιθανών κάποιο από τα στελέχη μας να ανέφερε ένα νούμερο συνυπολογίζοντας ένα μόνο κομμάτι του προγράμματος. Το κόστος είναι 11,36 δισ. Τα τρία επί μέρους κόστη, είναι 1,86 για την ανθρωπιστική κρίση, 6,5 για την επανεκκίνηση της οικονομίας και 3 για την απασχόληση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε θυμίζοντας ότι «ρώτησα τον κ. Μπαλάφα για τα 3 εκατ. του ΤΧΣ και υπονόησε ότι έχουν κάποια συμφωνία με τον κ. Ντράγκι. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 2 προβλήματα. Τα 3 δισ. ευρώ του ΤΧΣ που δεν μπορεί να πάρει και έχει ακόμα 6 δισ. από το ΕΣΠΑ που επίσης δεν μπορεί να πάρει» και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο και ενώ θα τσακωθεί με την ΕΕ έχει έναν μαγικό τρόπο να είναι τσακωμένος αλλά να εισπράττει και τα λεφτά. Ποτέ δεν είπε η ΝΔ ότι δεν θα σεβαστεί την υπογραφή της χώρας. Ήταν η κόκκινη γραμμή που δεν υπερέβη ποτέ».

«Στο ζήτημα κατάργησης, διαπραγμάτευσης, το μνημόνιο λένε ότι τελειώνει. Υπάρχουν εφαρμοστικοί νόμοι που φτάνουν μέχρι το 2018. Με κοινοβουλευτικές απόφασης τους εφαρμοστικούς νόμους αυτούς, θα τους ακυρώσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δύο πηγές στα κονδύλια της χρηματοδότησης. Η μία πηγή είναι ζητούμενα που αφορούν τη χώρα μας. Φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, πόροι από τις δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Υπάρχουν δύο κονδύλια που αφορούν το ΕΣΠΑ και το ΤΧΣ που θα είναι αντικείμενο συζήτησης. Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, υφίσταται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις πάρα πολλές επαναθεωρήσεις».

«Όσον αφορά το ΤΧΣ που είναι το πιο δύσκολο κονδύλι, πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση διεκδικούσε τμήμα από το μαξιλαράκι των 11 δισ. για άλλα θέματα. Το ίδιο λέμε κι εμείς. Η διαφορά είναι ότι όταν η κυβέρνηση είπε –ξεχάστε το- εμείς λέμε ότι θα το διαπραγματευθούμε. Μεγαλύτερο ποσοστό μπορούμε να πάρουμε από εκεί το οποίο μπορεί να καλύψει μία απώλεια από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές», σημείωσε ακόμα το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σωστά, διεκδικούμε χρήματα από το ΤΧΣ. Δεν τα προϋπολογίζουμε. Η διαφορά είναι ότι λέμε, πως αν καταφέρουμε και τα πάρουμε, θα τα πάμε εκεί. Θεωρείτε δεδομένο ότι θα τα πάρετε. Είναι εξαιρετικά, έως παντελώς απίθανο να τα πάρετε. Θα σας παραπέμψω στο πιο εύστοχο άρθρο για το πρόβλημα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε ο κ. Μπογιόπουλος, στον eniko. Είπε ότι όσο επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μας κρατάει εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, αλλά θα παραβιάσει όλους τους κανόνες του ευρωπαϊκού πλαισίου», απάντησε μεταξύ άλλων ο Άδωνίς Γεωργιάδης, με τον κ. Μπαλάφα να διαπιστώνει:

«Αυτή η τοποθέτηση δείχνει πόσο πανευρωπαϊκό είναι το πρόβλημα του χρέους στην Ευρώπη. Δεν λέμε ότι θα παραβιάσουμε όλους τους κανόνες. Παραβίαση θα μπορούσε να είναι αν κάνουμε μονομερή ακύρωση της δανειακής σύμβασης. Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα εντός του ευρώ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ