Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Να πάμε σε εκλογές με γόνιμη αντιπαράθεση, μακριά από την τοξικότητα

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 21 Μαΐου.

«Έχω την χαρά να σας παραδώσω την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 21 Μαΐου» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε  πως οι πολίτες μπορούν τώρα να αξιολογήσουν το σύνολο της κυβερνητικής θητείας στις επόμενες εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα, να υπάρξει γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μακριά από την τοξικότητα ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να επιλέξουν ποιους θα ψηφίσουν.

«Εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας» απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Ολόκληρος ο διάλογος Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη

«Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε την διάλυση βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την 21η Μαΐου, σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα. Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, το άρθρο 41, επί της ουσίας όμως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της. Όπως είχα δεσμευτεί εξαρχής ότι πρέπει να γίνει, διότι αυτό πιστεύω ότι επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους. Έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορούν να αξιολογήσουν στις επερχόμενες εκλογές το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας και να πράξουν αναλόγως και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Οι εκλογές είναι μία μεγάλη γιορτή δημοκρατίας. Αυτό το οποίο θέλω να ευχηθώ καθώς ξεκινάει η προεκλογική περίοδος είναι να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές που νομίζω ότι δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα των καιρών και δεν είναι εναρμονισμένες με τη συνολική διάθεση της κοινωνίας. Τέλος να ευχηθώ, η εκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για την μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στην μεγάλη δημοκρατική διαδικασία, που είναι οι εθνικές εκλογές. και απευθύνομαι ειδικά στην η νέα γενιά και τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας και να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν τη αποχή. Οπότε η πράξη του υπουργικού συμβουλίου είναι πια στη διάθεσή σας, Το διάταγμα για την διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα και από αύριο το πρωί, επίσημα, το ρολόι μετράει αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε να «έχουμε μία ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ