Ελληνική Λύση: Η απάντηση για βουλευτές που φέρονται να συνομιλούν με τη ΝΔ – «Δεν κλήθηκαν σε απολογία»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Λύση μετά το ζήτημα που προέκυψε με τα δημοσιεύματα που φέρουν βουλευτές του κόμματος να συνομιλούν με τη ΝΔ.

Αντώνης Μυλωνάκης: Υποψήφιος με ερωτηματικό πλέον – Με κάλεσαν να απολογηθώ μετά τα «περί αποστασίας»

«Ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο πρόεδρος σε θέματα δεοντολογίας του κόμματος. Με βάση τα όργανα του κόμματος ζητήθηκε από τους φερόμενους συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν υπομνήματα με τις απόψεις τους. Ο πρόεδρος δεν συνομιλεί με υποψηφίους βουλευτές για θέματα δεοντολογίας. Τα όργανα θα αποφασίσουν για το αν οι αιτιάσεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενοι στα δημοσιεύματα ευσταθούν ή όχι» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ώρες. Δεν είναι προσωπικό θέμα του προέδρου με κανέναν εκ των υποψηφίων, αλλά είναι θέμα αρχών και αφορά μόνο τα όργανα. Δεν κλήθηκαν ποτέ σε απολογία από κανέναν . Ζητήθηκαν απλά εξηγήσεις και να καταθέσουν τις απόψεις τους».

Ο Αντώνης Μυλωνάκης μιλώντας στον Blue Sky δήλωσε ότι κλήθηκε σε απολογία από το κόμμα μετά το δημοσίευμα που έγραφε ότι ετοιμάζεται για αποστασία προκειμένου να μεταγραφεί στη ΝΔ. Όπως είπε μεταξύ άλλων «είμαι υποψήφιος με ερωτηματικό πλέον».

«Έγραφε το ρυπαρό, μεθοδευμένο και στημένο αυτό δημοσίευμα ότι η ΝΔ θα πάρει αποστάτες από την Ελληνική Λύση και το ΠΑΣΟΚ και ενέπλεκε το όνομά μου ως πρωτοκλασάτος βουλευτής του κόμματος και ότι θα πάρω μαζί μου ακόμη δύο βουλευτές, την κυρία Αλεξοπούλου και τον κ. Αβδελά για να τους έχω στη ΝΔ. Υποστήριζε, δε, ότι μας έδωσαν μαύρες σακούλες. Και γι’ αυτό το δημοσίευμα με κάλεσαν να απολογηθώ» τόνισε ο κ. Μυλωνάκης.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει σε εμένα η ΝΔ κάτι τέτοιο, γιατί δεν ενδίδω. Έχω μια ιστορία, ένα παρελθόν. Πιλότος τόσα χρόνια. Δεν έχω ανάγκη να ξαναμπώ στη Βουλή» είπε ο βουλευτής, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα, απάντησε:

«Το σκέφτομαι. Θα στείλω υπόμνημα στα όργανα του κόμματος. Παίζεται αν θα είμαι υποψήφιος και από εμένα και από το κόμμα».

Εκφράζοντας τέλος το παράπονό του για τον Κυριάκο Βελόπουλο, είπε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος είναι να με στηρίξει. Δεν γίνεται να μην με στηρίξει επειδή έγραψε κάτι ένας τυχαίος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ