Μητσοτάκης σε αγρότες της Θεσσαλίας: Δίκαια πολλά από τα αιτήματα – Τι είπε για αποζημιώσεις και αγροτικό πετρέλαιο

Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων από την Θεσσαλία έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε προηγηθεί συνάντηση με θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

«Οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ήταν κατά κανόνα κόσμιες», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική  τοποθέτησή του.

«Ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. (…) Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει  προχωρήσει η συζήτηση την οποία λαμβάνουμε υπόψη όπως και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο. (…) Η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε όλα όσα αφορούν στις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel. Πριν από λίγο είχαμε και μία πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Θεσσαλίας σχετικά με τα σημαντικά έργα υποδομής και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό, τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα» συνέχισε ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ».

Κυριάκος Μητσοτάκης- αγρότες

«Ενόψει των ευρωεκλογών, η ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει, θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζητήσεις» τόνισε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ