Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού δυσκόλεψε την προσπάθεια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε πει ότι θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει μια καλή συμφωνία για τη χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια στροφή προς τον ρεαλισμό. Πρέπει να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός με την Ευρώπη. Το χειρότερο δυνατό σενάριο αυτή την ώρα θα είναι μια ρήξη με την Ευρώπη», σχολίασε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η ομιλία του πρωθυπουργού δυσχέρανε την προσπάθεια. Διότι από μεριάς του κυρίου Τσίπρα υπήρξε μια προσπάθεια αποδόμησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για μια συμφωνία με την Ευρώπη. Όταν ο κ. Τσίπρας θέλει να αποδομίσει πολλά από τα θετικά τα οποία έγιναν στη δημόσια διοίκηση θέτει ένα επιπρόσθετο εμπόδιο στην προσπάθεια που θα κάνουμε με τους ευρωπαίους να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό».

«Η κυβέρνηση πρέπει έστω και σήμερα να ζητήσει την παράταση του προγράμματος. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, η χώρα την 1η Μαρτίου να βρεθεί απροστάτευτη. Αν την παράταση θέλουμε να την βαφτίσουμε γέφυρα, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να το κάνει. Στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία η οποία να εξασφαλίζει χρόνο στην κυβέρνηση. Ενδεδειγμένη λύση και σε αυτό θα παράσχει στήριξη η Νέα Δημοκρατία για να μην κινδυνεύσει η άμεση χρηματοδότηση της χώρας».

«Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και μακάρι να μπορέσει να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που θα μπορούσαμε εμείς. Αν υπάρξει αριστερή παρένθεση θα έχει επέλθει μια Εθνική καταστροφή, πράγμα το οποίο δεν πρέπει κανείς να εύχεται. Ας αφήσουμε στην άκρη την προεκλογική ρητορική. Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει νερό σε κάποιες από τις εξαγγελίες της», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Είναι άκρως υποκριτικό να λέμε ότι δεν συνομιλούμε με την τρόικα και να την συναντούμε μυστικά. Εγώ συναντούσα τον κ. Κοστέλο στα φανερά. Η συμφωνία για την απομείωση του χρέους υπάρχει στο τραπέζι από τον Δεκέμβριο του 2012. Το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων θα έχει ουσία να το συζητήσουμε αν γλιτώσουμε τα χειρότερα».

«Υπάρχει ένας μεγάλος ερασιτεχνισμός από πλευράς οικονομικού επιτελείου στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις κατ ιδίαν συνομιλίες τις οποίες έχει ο κ. Βαρουφάκης με ευρωπαίους ομολόγους του. Είναι αδιανόητο ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών να βγαίνει και να αδειάζει τον κ. Βαρουφάκη για κάτι το οποίο είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι του είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών», πρόσθεσε ενώ σχετικά με την απουσία σημαντικού αριθμού βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Βεβαίως και με ενόχλησε η απουσία αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από το κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ