Μητσοτάκης για πλειστηριασμούς: Άνοιξε «παράθυρο» παρέμβασης για τους συνεπείς δανειολήπτες

“Παράθυρο” να υπάρξουν παρεμβάσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες προκειμένου να μην βγαίνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό άνοιξε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε  συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα.

«Επειδή πράγματι αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για  τους συνεπείς δανειολήπτες να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα αυτό σε συνεννόηση με τις τράπεζες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή επεσήμανε πως «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και με ευαισθησία. Όμως γνωρίζετε καλά ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες  στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ειδικά την κατοικία τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι περισσότεροι πολίτες, σπεύδουν, ρυθμίζουν και πληρώνουν και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους είναι συνεπείς. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε».

Πυρά Μητσοτάκη κατά  Τσίπρα για το θέμα των πλειστηριασμών

“Πυρά” κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού. Υπενθυμίζεται ο ότι κ.  Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας. 

«Για τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο μία κουβέντα: πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Είδα τον κ. Τσίπρα με την κα Κολοβού αγκαλιά. Είναι ο Πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων. Επί ημερών του που έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί, τότε δεν τον είδα να τρέχει και να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε δε πως «η χώρα άφησε πίσω τις εποχές των μνημονίων οριστικά και αμετάκλητα. Κάποιοι δεν άφησαν πίσω τις λογικές των μνημονίων  ως προς τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται. Εάν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι η Ελλάδα του 2022..  καλή ώρα 2023 είναι η Ελλάδα του 2015 κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Έχουμε φύγει πολύ μπροστά από αυτήν την εποχή. Η  οικονομία μας είναι πιο ισχυρή, η κοινωνία μας είναι πιο ευαισθητοποιημένη, πιο ώριμη. Και τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει στην κοινωνία, τολμώ να πω ότι  δεν περνάνε πια διότι ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του» τόνισε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ