Τουρκία: «Λεωφόρος Ερντογάν» και «οδός Ακάρ» στην Κωνσταντινούπολη – Αντιδράσεις για την πρόταση ονοματοδοσίας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η πρόταση που κατέθεσαν μέλη του ΔΣ στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, τα οποία πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου να δοθούν ονόματα πολιτικών σε οδούς. Μεταξύ αυτών του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μπορεί ο μητροπολιτικός δήμος να διοικείται από τον μεγάλο αντίπαλο του Ερντογάν, τον Εκρέμ Ιμάμογλου, όμως, το ΔΣ ελέγχεται από μέλη προσκείμενα στο APΚ.

Σε συνεδρίαση προτάθηκε να δοθεί η ονομασία «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» σε κεντρική λεωφόρο της περιοχής και σε άλλες οδούς να δοθούν τα ονόματα «Μουσταφά Σεντόπ» (πρόεδρος της Βουλής), «Χουλουσί Ακάρ» κ.α.

Το πρωτοσέλιδο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sozcu σχολιάζει τη συγκεκριμένη απόφαση καυστικά παρουσιάζοντας χάρτη με τα ονόματα των δρόμων της περιοχής.

Sozcu

Έτσι η κεντρική λεωφόρος «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» διακλαδώνεται με τις οδούς: «Μουσταφά Σεντόπ», «Χουλουσί Ακάρ» κ.ά. αλλά καταλήγει -όπως σχολιάζει καυστικά το δημοσίευμα- στο «αδιέξοδο του 2023» εννοώντας τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ