Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν αποκλείουμε συνάντηση, πρώτα να πάρουν αποφάσεις

Ανοιχτό άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους αγρότες, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή του γραφείου Τύπου του, Δημήτρη Τσιόδρα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του απηύθυναν δημοσιογράφοι για το αν θα συναντήσει τις επόμενες μέρες αγρότες από τα μπλόκα, ακολούθησε ο διάλογος:

Μητσοτάκης: Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις.

Δημοσιογράφοι: Δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;

Μητσοτάκης: Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα.

Νωρίτερα, με αφορμή τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε και διατήρησε τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ όταν αυτοί μειωθήκαν για άλλες χώρες.

«Προσωπικά έκανα αυτή τη διαπραγμάτευση. Ήταν το ΕΛΚ που κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των πράσινων και των σοσιαλιστών. Για όλα αυτά τα οποία εν πολλοίς διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες. Η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνει με προσοχή», συνέχισε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διεθνής ακρίβεια κάνει επιτακτικές τις έκτακτες παρεμβάσεις και τις μόνιμες αυξήσεις του εισοδήματος και πως ένας πόλεμος στην καρδιά της ηπείρου μας και η κρίση στην ανατολική μεσόγειο καθιστούν προτεραιότητα την άμυνα και την ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, είπε, ζωντανεύουν ξανά την ίδια ώρα λαϊκίστικα συνθήματα ευρωσκεπτικισμού που διαλαλούν εύκολες λύσεις, ενώ η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης μας καλεί στην αντιμετώπιση νέων προκλήσεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ