Μητρόπουλος: Να αντιμετωπίσουμε τις διαφοροποιήσεις με κατανόηση – ΒΙΝΤΕΟ

«Όταν διαφοροποιούνται βουλευτές πρέπει να υπάρξει ανεξαρτητοποίηση η διαγραφή. Θέμα δεδηλωμένης δεν υπάρχει. Πολιτικά ζήτημα, όπως το βλέπει ο καθένας», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος για τις «πληγές», που άνοιξε στον ΣΥΡΙΖΑ η ψηφοφορία της ελληνικής πρότασης στη Βουλή.

«Με συναίνεση πρέπει και με βαθιά κατανόηση να το αντιμετωπίσουμε. Όποιοι συστήνουν πειθαρχικές διώξεις, που δεν έχουν σχέση και με την κουλτούρα της αριστεράς, σφάλουν. Τα στελέχη αυτά διαφοροποιήθηκαν και πρέπει να κατανοήσουμε τη βαθιά ιδεολογική θέση», σημείωσε επίσης ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο Mega και συνέχισε:

«Κανένας δεν θέλει αυτή τη στιγμή, με μία ομάδα από τα ιστορικότερα στελέχη, που διαφοροποιούνται σε ένα ζήτημα, περισσότερο είναι θέμα προσέγγισης και προτεραιοτήτων».

«Μόνο με συνεννόηση. Η στάση τους ήταν το ίδιο συνεπής και πατριωτική και με συνεννόηση και αλληλοκατανόηση θα λυθούν τα προβλήματα. Δεν πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ρήξη γιατί είναι κορυφαία στελέχη, είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε σε ερώτηση σχετική με το πώς πρέπει αυτό να αντιμετωπισθεί.

«Μέχρι τώρα όποιοι διαφωνούσαν, συμμορφώνονταν με τη συλλογική απόφαση. Πρέπει να συνεννοηθούν παρά να παρθούν αποφάσεις πειθαρχικών διώξεων. Παρά το ότι διαφωνώ με τη στάση τους, δεν αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πειθαρχικά μέτρα. Είναι ευκολότερο να συνεννοηθούν και θα συνεννοηθούν με τον πρόεδρο», πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι το ρήγμα είναι αντιμετωπίσιμο, διότι έχεις να κάνεις με έναν ευφυή άνθρωπο ο οποίος διαφοροποιείται. Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η συνεπέστερη όλων μας. ¨Εχει εκφράσει τις απόψεις της. Πολλοί στεναχωρούνται, γιατί από τον θεσμό που υπηρετεί, εκφράζεται όπως εκφράζεται. Θεωρώ σε αυτή τη φάση, αν λυθεί με το πνεύμα που σας είπα, το εσωτερικό ρήγμα δεν πάμε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», είπε ακόμα.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Διαβάστε επίσης:

Πετράκος στην Iskra: Οι “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ και η “δεδηλωμένη”

Βαρουφάκης: 5 μήνες τώρα η κακεντρέχεια έχει χτυπήσει κόκκινο – ΒΙΝΤΕΟ

Ανασχηματισμός από Δευτέρα και κάλπες το φθινόπωρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ