Μητρόπουλος: Η τρόικα ξαναγράφει το Εργατικό Δίκαιο

Μητρόπουλος: Η τρόικα ξαναγράφει το Εργατικό Δίκαιο

 

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και της τρόικας εξαπολύει ο βουλευτής και υπεύθυνος τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, με δήλωσή του, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «Η τρόικα ξαναγράφει το Εργατικό Δίκαιο. Έρχεται μνημόνιο-ολετήρας».

«Παρά τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι σε λίγο τελειώνει δήθεν το μνημόνιο, κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν την τελική έφοδο κατά του ελληνικού λαού.

Δεν αρκούν οι 400 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου, από τους οποίους οι πιο βάρβαροι αρχίζουν από 1/1/15 (εγγυημένη μόνο η βασική σύνταξη), από 1/1/17 (νέα μείωση του κατώτατου μισθού), από 1/1/21 (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης ανά τριετία μέχρι το 2060)», επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος.

«Τώρα, επιβάλλουν κατώτατο μισθό για όλους, καταργούν όλα τα επιδόματα και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, εγγυώνται μόνο τη βασική σύνταξη, υποχρεώνουν τους νέους μας να εργάζονται, μέσω γραφείων ενοικίασης (ΕΠΑ), απαγορεύουν τη συνδικαλιστική δράση, επιτρέπουν ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο, καταργούν τις εργοδοτικές εισφορές, δημιουργώντας συνθήκες κρας για τα ταμεία.

Οδηγούν τους συνταξιούχους μας σε εξαθλίωση. Τους εργαζόμενους σε ισόβια εργασιακή ειλωτεία. Πρότυπό τους ο συνταξιούχος-πένητας, ο εργαζόμενος-φτωχός, ο άνεργος- παρίας.

Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει το τέταρτο μνημόνιο. Θα τους σταματήσει στις προσεχείς εκλογές. Θα ψηφίσει ανατροπή, ελπίδα και υπερηφάνεια, Θα ψηφίσει αριστερά», υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ