Μηταράκης για Ελαιώνα: Απειλούν το προσωπικό μας – Η δομή θα κλείσει – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο βίντεο από όσα συνέβησαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Ελαιώνα έδωσε στη δημοσιότητα ο Νότης Μηταράκης, διαμηνύοντας ότι η δομή θα κλείσει.

Σημειώνεται ότι το πρωί επικράτησε ένταση στον Ελαιώνα, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε 5 προσαγωγές. 

“Ελαιώνας: Μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε”, γράφει ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου στο Twitter.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα:

“Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, που είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης, αποφάσισαν να κλείσουμε τη δομή του Ελαιώνα. Σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε 52 χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας εκ των οποίων μόνο 18 χιλιάδες χρησιμοποιούνται. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση τα τελευταία χρόνια.”

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανέφερε ο κ. Μηταράκης, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε δομές της χώρας 18.000 μετανάστες από 92.000 το 2020. Από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με τις προσφυγικές ροές, ανέφερε ότι πέρυσι καταγράφηκαν οι χαμηλότεροι αριθμοί σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, με 8.500 μετανάστες. Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ