Μηλιός: Τον Σταθάκη τον έπιασε η «μονταζιέρα» της ΝΔ

Μηλιός: Τον Σταθάκη τον έπιασε η «μονταζιέρα» της ΝΔ

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις δηλώσεις Σταθάκη, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία .

«Ο κ. Σταθάκης είπε κάτι αυτονόητο που αφορά μια πράξη αριθμητικής. Είπε ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν τα έσοδα πάρα πολύ αν δεν υπήρχαν φοροαπαλλαγές και φοροδιαφυγή», σχολίασε αρχικά ο κ. Μηλιός και συνέχισε:

«Το έπιασε η μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης και είπαν ότι ο Σταθάκης λέει ότι δεν θα αλλάξουν οι συντελεστές. Δεν είπε κάτι τέτοιο ο Σταθάκης. Είναι μια πολιτική παραποίηση των δηλώσεών μας».

«Εμείς λέμε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού η οποία αναφέρεται στα χαμηλά και τα μεσαί εισοδήματα, υπερφορολογείται», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να σταματήσει τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων εισοδημάτων. Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι αφόρητη. Ισχύει απολύτως αυτό που είπε ο κ. Σταθάκης. Άλλο το θέμα του ονομαστικού συντελεστή και άλλο του πραγματικού συντελεστή. Μέσα από τη μέθοδό των offshore εταιρειών και των ενδοομιλικών συναλλαγών, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής, κυμαίνεται στο 3,5-5% και ας είναι 26%», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

«Σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και γίνονται και προσλήψεις υπαλλήλων οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Με τα αποτελέσματα τα οποία φέρνουν, έχει το δημόσιο πολύ σημαντικά έσοδα και δημιουργείται και ένα προηγούμενο, κίνητρά για να μην επεκτείνεται αυτό το φαινόμενο», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ