Μέτωπο με τους Γερμανούς

Μέτωπο με τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες 

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης 

 

Μέτωπο με τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες ανοίγει ο Γιώργος Παπανδρέου για το θέμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 

«Οι Γερμανοί θέλουν να ελέγξουν την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» εξομολογείται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε στενούς του συνεργάτες, ετοιμάζοντας την αντεπίθεσή του για τις επιθέσεις που δέχεται η Σοσιαλιστική Διεθνής από τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, με πολιορκητικό κριό το SPD. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου συζητούσε το ενδεχόμενο να εκδώσει σχετική ανακοίνωση το αμέσως επόμενο διάστημα, πλην όμως επιλέγει η… «ουδέτερη» λύση της διαρροής μέσω συγκεκριμένων site μιας «άτυπης ενημέρωσης», προφανώς ώστε να μην χρεωθεί ο ίδιος τα όσα διέρρευσαν οι συνεργάτες του! «Θα τρίζουν τα κόκαλα του Βίλυ Μπραντ» αναφέρεται μάλιστα στη σχετική ενημέρωση.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως είναι ήδη μέρος της Προοδευτικής Συμμαχίας, μαζί με περίπου πενήντα ακόμα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της Λειψίας που διοργανώνει το SPD στις 22 Μαΐου με αφορμή τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του. Συνέδριο που θα οριστικοποιήσει και τα όργανα της Προοδευτικής Συμμαχίας, της αντι-Σοσιαλιστικής δηλαδή Διεθνούς. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποχωρήσει από την Σοσιαλιστική Διεθνή, γεγονός όμως που δεν μπορεί να «γλυκάνει» το χάπι για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για την απόφαση ένταξης του ΠΑΣΟΚ στην Προοδευτική Συμμαχία.

Οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες, όπως έγραψε χθες το Real.gr, τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τη Σοσιαλιστική Διεθνή καθώς θεωρούν ότι αυτή εκπροσωπεί υπανάπτυκτες χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Τέλη της δεκαετίας του ’90 άλλωστε ο Τόνι Μπλερ μαζί με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον Ρομάνο Πρόντι, τον Λιονέλ Ζοσπέν, αλλά και τον Κώστα Σημίτη ίδρυσαν την «Προοδευτική Διακυβέρνηση του 2000» για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται και ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα, που κατηγορείται για διαφθορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεχθεί εισηγήσεις να τον απομακρύνει, αλλά συνεργάτες του όπως η Πωλίνα Λάμψα, επέμεναν ότι ελέγχει τα κόμματα της Λατινικής Αμερικής, διαθέτει αρκετές ψήφους στην Σοσιαλιστική Διεθνή και συνεπώς δεν ήταν συνετή η σύγκρουση μαζί του. 

 

Τι αναφέρει η “άτυπη ενημέρωση” των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ