Με βαρύ πρόγραμμα ο Νίκος Δένδιας στο Βίλνιους

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας (11-12/7/2023), όπου έχει προγραμματισμένο βαρύ πρόγραμμα συναντήσεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου, ο Ν. Δένδιας θα συμμετάσχει επίσης, σήμερα, στην Άτυπη Σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας, όπως και στο δείπνο που θα παρατεθεί στους Υπουργούς Άμυνας και στους Υπουργούς Εξωτερικών των Κρατών Μελών του ΝΑΤΟ.

Αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου θα παραστεί στην υπογραφή Μνημονίου δημιουργίας του Κέντρου Αριστείας, Κλιματικής Αλλαγής και Ασφάλειας του NATO.

Ωστόσο το πρόγραμμά του αναμένεται ιδιαίτερα βαρύ, αφού στο περιθώριο της Συνόδου θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής οι συναντήσεις με τους ομολόγους του από Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ιταλία και Τουρκία.

Με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Γκουιντό Κροσέντο ο Νίκος Δένδιας θα έχει πολλά να πει, αφού Ιταλία κι Ελλάδα φαίνεται να βρίσκονται σε ένα κρίσιμο στάδιο αμυντική, στρατιωτικής και στρατηγικής προσέγγισης. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε, όπως αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι, με ιταλικές πηγές ενημέρωσης να επιμένουν ότι επίκειται ταξίδι της ίδιας στην Αθήνα ίσως ακόμη και μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Όμως, ίσως η συνάντηση που θα κλέψει περισσότερο το ενδιαφέρον να είναι αυτή με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ. Οι «δύο» είχαν τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων από τον Νίκο Δένδια και συμφώνησαν σε αυτή την πρώτη δια ζώσης προσέγγισης με πίστη στην διατήρηση του καλού κλίματος και της νηνεμίας στα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, που επικρατεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ