Μαριάς: Τέρμα στην ασυλία της τρόικας

Μαριάς: Τέρμα στην ασυλία της τρόικας

Τροπολογία για την κατάργηση της ασυλίας της τρόικας κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών – Δημοκρατών, Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, τροπολογία  για τον έλεγχο της δράσης της τρόικας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες του μνημονίου καθώς και για την κατάργηση της ασυλίας της τρόικας και των υπαλλήλων της.

Η τροπολογία, την οποία συνυπογράφουν άλλοι τέσσερις βουλευτές μέλη της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Σ.Σ.Ε., J. Clappison κατατέθηκε προκειμένου να συμπεριληφθεί σε σχετικό Ψήφισμα και Σύσταση αντίστοιχα της Κ.Σ.Σ.Ε. που αφορά στον έλεγχο των διεθνών οργανισμών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με την τροπολογία αυτή ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη διαδικασιών για την άρση της ασυλίας της τρόικας και των υπαλλήλων της προκειμένου να μπορούν να μπορούν να παραπεμφθούν ενώπιον των δικαστηρίων των κρατών – μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης για παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας σε σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τροπολογία θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Σ.Σ.Ε. και στην Ολομέλεια της Κ.Σ.Σ.Ε.  την Παρασκευή.

Ο Νότης Μαριάς ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία ήδη από τις 06/11/2013 κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κ.Σ.Σ.Ε. στο Παρίσι, προκειμένου να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τον έλεγχο και την επιτήρηση της τρόικας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ