Μαργαρίτης: Δεν “αποκλείουμε” το ΠΑΣΟΚ

Μαργαρίτης: Δεν “αποκλείουμε” το ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτό, υπό προϋποθέσεις, άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Μαργαρίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται από υποψήφιος προς συνεργασία χώρος εφόσον δεν μείνει στις θέσεις που εκφράζει τώρα ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του παρακολουθεί την κίνηση των 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν το αποκλείουμε αξιολογικά. Λέμε ότι τώρα αποκλείεται, με τις σημερινές του δεσμεύσεις στις πολιτικές που ασκούνται. Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε και την τοποθέτηση των 11 στελεχών του και περιμένουμε να δούμε το βαθμό αυτονομίας και μέσα και έξω από την κυβέρνηση. Η κριτική που ασκούμε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ότι είναι στην κυβέρνηση. Είναι ότι προχωρεί σε μια γενικότερη διαδικασία σύμπλευσης. Αυτή είναι η κριτική μας. Προκύπτει από το γεγονός ότι όταν ήταν η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έδινε μάχες για τα εργατικά και όταν ήρθαν τα πράγματα όπως ήρθαν στην ΕΡΤ, κατά τη γνώμη μας, βάλαμε τα σύνορά μας και περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ να δώσει μάχες ακόμη και αν είναι στην κυβέρνηση που να θέλει να τις κερδίσει, για να βάλει το προοδευτικό πρόσημο στην προσπάθεια.

Γι’ αυτό είπα με νόημα ότι παρακολουθούμε τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και την κίνηση των 11, ακριβώς διότι δεν θέλουμε να δημιουργούμε την αίσθηση της περιχαράκωσης της Κεντροαριστεράς. Πάμε σε συλλογικότητες και στο συνέδριό μας μίλησε και η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου και ήρθαν και άλλες δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικές. Ο κ. Μπεγλίτης, ο κ. Μανίκας, οι τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν έχουμε τη λογική να στενέψουμε».

Ο κ. Μαργαρίτης έκανε μία αποτίμηση του συνεδρίου του κόμματος του, επισημαίνοντας πως μέσα από αυτό δόθηκε καθαρή εντολή για την αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και την συγκρότηση ενός τρίτου πόλου απέναντι στον φιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έγινε και μια εξαντλητική συζήτηση στη βάση, με την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο και νομίζω ότι με μια μεγάλη πλειοψηφία, 81% για τον πρόεδρο και 74% για τη λίστα της πλειοψηφούσας άποψης, εγκρίθηκε η κατεύθυνση και δόθηκε η καθαρή εντολή να ενισχυθεί η πορεία της ΔΗΜΑΡ προς την αυτονομία και τη συγκρότηση του τρίτου πόλου απέναντι και στην πολιτική της νεοφιλελεύθερης γραμμής που εκφράζεται από τη Ν.Δ. και από τη γραμμή του αριστερού λαϊκισμού που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΜΑΡ θα κάνει μια προσπάθεια με καθαρή εντολή να περάσει το ισχυρό μήνυμα που έδωσε, με ισχυρή πλειοψηφία και μετά από μια δημοκρατική συζήτηση, η προγραμματική αυτή αυτονομία να οδηγήσει στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Και η δεύτερη απόφαση που πήραμε είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα ενταχθεί με τον ευρωβουλευτή της στη μεγάλη πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών, ώστε οι Σοσιαλιστές να προχωρήσουν σε πολιτικές που θα οδηγήσουν σε προοδευτική στροφή την Ευρώπη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ