Λυκούδης: Θα χρειαστούμε αναδιάρθρωση και νέα συμφωνία

Λυκούδης: Θα χρειαστούμε αναδιάρθρωση και νέα συμφωνία

Ο γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης , μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προγραμματική βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί ένα εγχείρημα μιας ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου, είναι πολιτική. Οποιαδήποτε συσπείρωση δεν μπορεί να γίνει αν δεν προκύψουν και πολιτικές συμφωνίες», είπε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Λυκούδης και συνέχισε:

«Και ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ εντάσσουν σε αυτή την ανασυγκρότηση και το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα όμως, με τις σημερινές πολιτικές που ασκούνται αλλά και με μια σχετικό προϊστορία, προκύπτουν πολύ μεγάλες δυσκολίες για να ενταχθεί σε μια τέτοια προσπάθεια. Οι δυσκολίες είναι υπαρκτές».

«Σήμερα τουλάχιστον μιλάμε από μια καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι. Έχει όλες τις προϋποθέσεις η χώρα να δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης. Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τη μη χρεοκοπία για να συνεχίζει αυτές τις ίδιες πολιτικές», σημείωσε ακόμα ο κ. Λυκούδης, ο οποίος σχολίασε και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα:

«Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης, δεν οδήγησε οφέλη. Πέρα από μια καλύτερη και πιεστικότερη διαπραγμάτευση, πρέπει να επιμείνουμε όλοι, στο ότι, όπου να ναι, το μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε τελειώνει. Θα χρειαστεί να μπούμε σε μια αναδιάρθρωση του χρέους μας και μια νέα συμφωνία»

«Σκέφτεται η κυβέρνηση να εκπονήσει ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας αφού έτσι και αλλιώς τον Μάιο το μνημόνιο τελειώνει;», αναρωτιέται ο κ. Λυκούδης.

«Αν δεν υπάρξει μια ουσιαστική και προγραμματική βάση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να έχει πολιτική σύγκλιση με άλλο. Σε αυτή τη φάση, τι ακριβώς προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όσο δεν αποσαφηνίζεται το στρατηγικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, δυσκολεύεται να συναντηθεί σε μια κυβερνητική λύση», ήταν το σχόλιο του κ. Λυκούδη, για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ