Λιβύη: Αναχωρεί C-130 με 2 ειδικές χειρουργικές ομάδες για τους τραυματίες της ελληνικής αποστολής

Από λεπτό σε λεπτό αναχωρεί C-130 για την Λιβύη που μεταφέρει δύο ειδικές χειρουργικές ομάδες που θα περιθάλψουν και θα εκτιμήσουν την κατάσταση των τραυματιών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες τους enikos.gr, στο λεωφορείο που ενεπλάκη σε τροχαίο, επέβαιναν συνολικά 19 άτομα εκ των οποίων οι 3 είναι μεταφραστές της αποστολής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, 2 είναι σοβαρά τραυματίες και έχουν υποστεί κατάγματα αλλά δεν απειλείται η ζωή τους.

Αυτή την ώρα οι γιατροί στην Λιβύη κάνουν προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση των τραυματιών και να μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ακόμα 8 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά με εκδορές και μώλωπες.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τόνισαν ότι θα εκτιμηθεί η κατάσταση στην Βεγγάζη και θα αποφασιστεί εάν θα τερματιστεί η ελληνική αποστολή ή εάν θα αποσταλούν νέα άτομα που θα αντικαταστήσουν τους τραυματίες.

Το μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda, στην Ανατολική Λιβύη και μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη που δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία Daniel. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που η ελληνική αποστολή βρισκόταν σε λεωφορείο ένα αγροτικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους υπό άγνωστες συνθήκες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα.

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ