Λιβύη: Στην Βεγγάζη το C-130 με 3 τόνους βοήθεια και γιατρούς από το ΓΕΕΘΑ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Προσγειώθηκε το μεσημέρι σε αεροδρόμιο της Ανατολικής Λιβύης το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, με 3 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για την Λιβύη αλλά και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Κακοκαιρία Daniel: Εκατοντάδες πτώματα σε παραλία της Λιβύης – 10.100 άνθρωποι αγνοούνται

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, με εντολή του Γ. Γεραπετρίτη, την αποστολή συνόδευσε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, Πρέσβης Σταύρος Βενιζέλος, για να παράσχει διπλωματική αρωγή στην επιχείρηση.

Αναχωρεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης C-130 με 3 τόνους βοήθεια για την Λιβύη

Το μεταγωγικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda, στην Ανατολική Λιβύη.

Στην αποστολή των ΕΔ στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Λιβύη: Χάος και καταστροφή μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel – Σβήνουν οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες

Επιπλέον του προαναφερόμενου προσωπικού το οποίο πρόκειται να παρέχει την απαιτούμενη υγειονομική υποστήριξη καθ’όλη την διάρκεια της αποστολής, η συνδρομή των ΕΔ συνίσταται και στην διάθεση 2 τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και 1 τόνου φαρμακευτικού υλικού. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του, οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel στην χώρα μας, αλλά συγχρόνως συμπαρίστανται και συντρέχουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την ίδια φυσική καταστροφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ