Λιάκουρας στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πέτρος Λιάκουρας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε σχετικά με την παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας συστήνοντας στους Έλληνες να μην ψηφίσουν την κυβέρνηση που έχουν τώρα, «πρόκειται για αστειότητα και δεν έχει καμία αξία ούτε για τον ίδιο, ούτε και για την ελληνική πλευρά».

Ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου τόνισε ότι «έχει ξεπεράσει κάθε όριο ο κ. Ερντογάν και το έχει ξεπεράσει σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές δημιουργεί έναν πανικό. Δημιουργεί στον μέσο Έλληνα την απορία «γιατί εμείς δεν μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι στον Ερντογάν;» Το θέμα δεν είναι εμείς να μπούμε σε έναν λεκτικό διαπληκτισμό με τον Τούρκο Πρόεδρο και δεν πρέπει να παρασυρθούμε».

Ο κ. Λιάκουρας υποστήριξε ότι «εμείς έχουμε διαφορά που επιβάλλεται να λυθεί με διαπραγμάτευση και για να γίνει διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχει διάλογος και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας. Έρχεται όμως ο Ερντογάν και τα κλείνει. Γιατί; Γιατί θέλει να έρθει η κατάλληλη στιγμή και να πει ότι «εγώ καλώ τον κ. Μητσοτάκη και την Ελλάδα για διαπραγμάτευση, αλλά δεν έρχεται».

«Ο Ερντογάν κάνει ό, τι κάνει όχι μόνο για να δελεάσει το κοινό του αλλά και τη διεθνή κοινότητα στην οποία θέλει να δείξει ότι ηγεμονεύει στην περιοχή και ότι αν ήθελε τη σχέση με τη Δύση θα ήθελε να είναι ala carte» πρόσθεσε ο κ. Λιάκουρας.

«Ο Ερντογάν ήθελε μια συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και μια υπόσχεση για τα F-16 και είναι πολύ πιθανόν να ικανοποιηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να είμαστε σε μια κατάσταση πανικού ότι κερδίζει τα F-16. Εμείς έχουμε μια υπεροχή σε αυτόν τον τομέα και με τα Rafale και με τα F-35» είπε ο Καθηγητής.

Λιάκουρας: Ο Πούτιν θα το πάει μέχρι τέλους

Σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας ο κ. Λιάκουρας τόνισε ότι «ο Πούτιν θα το πάει μέχρι τέλους. Θα στραφεί και προς δυτικότερα της Κριμαίας καθώς θα ήθελε τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Πούτιν γνωρίζει ότι οποιαδήποτε κύρωση σε βάρος της Ρωσίας γυρίζει μπούμεραγκ στην Ευρώπη». Ο κ. Λιάκουρας είπε ακόμη ότι «η Ευρώπη δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή τους απαραίτητους πόρους για να κάνει μια σοβαρή και  δυναμική πολιτική και δεν υπάρχουν και εναλλακτικές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ