Λεουτσάκος: Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας

“Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας” όμως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λεουτσάκος τόνισε πως κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία, κατά δήλωση πολλών στελεχών, “αποτελεί προϊόν εκβιασμού”.

“Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα” δήλωσε ο κ. Λεουτσάκος επισημαίνοντας οτι οι διαφωνούντες επιδιώκουν τη συνοχή του κόμματος, όμως το κόμμα δεν είναι δυνατό να χάσει την αντιμνημονιακή και λαϊκή του βάση.

Σημείωσε ακόμα, ότι “μπορεί να υπάρξει επανατοποθέτηση της κυβέρνησης”. “Αύριο μπορεί να υπάρξουν δυνατότητες η κυβέρνηση να αποφύγει τον εκβιασμό ή να φανεί ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις”, πρόσθεσε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι με τη διαπραγμάτευση αποδείχτηκε πως εντός ευρωζώνης,  με τη μορφή που αυτή έχει λάβει, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί η λαϊκή εντολή περί κατάργησης του μνημονίου.

Υποστήριξε πως τα αρνητικά που θα μπορούσαν να προέλθουν από ένα Grexit ήδη επιβάλλονται εντός του ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα οι αποφάσεις για Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Γλέζος: Η κυβέρνηση Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ