Βελόπουλος: Το σύστημα δεν θα κριθεί στις επόμενες εκλογές, αλλά από τις επόμενες γενιές

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή σχετικά με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία με αναφορά στην επέτειο της ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος: «Σαν σήμερα έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει το νομοσχέδιο ειδικά σήμερα. Ξέρω όμως ότι είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό για τη σύναψη συνθήκης και όχι συμφωνίας.

Είχα μιλήσει δημοσίως για το άρθρο 42 της συνθήκης της Λισσαβόνας γα την ευρωπαϊκή άμυνα. Είχα μιλήσει για το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ περί συλλογικής άμυνας. Και τελικά εσείς βάλατε μέσα στη συμφωνία αναφορά στο ΝΑΤΟ. Που σημαίνει ότι αν η Τουρκία επιτεθεί, οι Γάλλοι μπορούν να επικαλεστούν ότι η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και επομένως δεν μπορούν να μας βοηθήσουν», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Μας είπε ο Πρωθυπουργός ότι έκανε μια συμφωνία-μεγαλείο που καθορίζει την ΑΟΖ με την Ιταλία στο Ιόνιο και την ΑΟΖ μας με την Αίγυπτο, ξεχνώντας ότι με τον τρόπο αυτό αμφισβητείται η ΑΟΖ μας και κινδυνεύει το Καστελλόριζο.

Δεσμεύσατε τη χώρα με μία πενταετή συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ το υπόλοιπό σας στην κυβέρνηση είναι δυο χρόνια. Γιατί δεσμεύσατε την επόμενη κυβέρνηση; Και τι συμφωνία είναι αυτή; Είναι ευρωπαϊκή; Είναι διμερής; Τι είδους συμφωνία έχετε συνάψει; Αντί να καλλιεργείτε το φρόνημα και την επαγρύπνηση στον Έλληνα, εσείς του λέτε να μην ανησυχεί γιατί θα έρθουν οι άλλοι να μας σώσουν».

«Είπε ο Πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Όχι κ. Πρωθυπουργέ. Το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης είναι η Κύπρος. Γιατί επιμένετε να τη βγάζετε απ’ έξω;».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στην Αριστερά. «Επειδή κάποιοι δεν κατανοούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, να σας πω ότι ο κόσμος αλλάζει, κύριοι της Αριστεράς. Ο κόσμος όλος τραντάζεται από τις γεωπολιτικές αναταράξεις.

Η Ελλάδα απειλείται ευθέως από την Τουρκία, με απρόβλεπτες συνέπειες και κάποιοι δυστυχώς βρίσκονται ακόμα στο 1944 και παίζουν πόλεμο στις αυλές των σχολείων και στα πεζοδρόμια. Προσαρμοστείτε. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται εθνότητα και εθνική ομοψυχία.

Κυριάκος Βελόπουλος

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει Ελλάδα να στείλει στρατό στο εξωτερικό. Όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στείλαμε στρατιώτες μας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που ήταν στο Αφγανιστάν;

Η Ελλάδα δεν έχει στείλει στο παρελθόν στρατό σε Βοσνία, Κόσοβο, Μάλι, κλπ; Γιατί λοιπόν ζητάτε τα ρέστα από την κυβέρνηση τώρα; Εκείνο που θα έπρεπε να έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο απλά πράγματα: ΑΟΖ και 12 ναυτικά μίλια. Αφού δεν τα έκανε δεν μπορεί να ζητά τα ρέστα σήμερα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Το σύστημα, κύριοι, δεν θα κριθεί στις επόμενες εκλογές, αλλά από τις επόμενες γενιές. Η φιλοσοφία της Ελληνικής Λύσης είναι ότι το ελληνικό κράτος θα γίνει πραγματικό κράτος όταν θα μαλώνουμε για το 2040 και όχι για το 1940. Τότε μόνο το κράτος θα αποκτήσει πραγματική ποιότητα» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αυτοαναιρείται. «Ήρθε στην Αθήνα ο κ. Πεντάροβσκι και φθάσαμε στο σημείο ο Πρωθυπουργός, που διατυμπάνιζε ότι δεν θα καλωσορίσει ποτέ “Μακεδόνα” πρόεδρο, να τον δεχθεί με τιμές τον ψευτο-Μακεδόνα πρόεδρο, επιτρέποντάς του μάλιστα να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Και επειδή η ΝΔ δεν γνωρίζει ιστορία, της υπενθυμίζουμε ότι στο μνημείο αναγράφεται η ηρωική μάχη Κιλκίς-Λαχανά και άλλες μάχες, με τις οποίες οι πρόγονοί μας έδιωξαν από τη μία και μόνη Μακεδονία όσους την επιβουλεύονταν, συμπεριλαμβανομένων των προγόνων του κυρίου Πεντάροβσκι. Και βέβαια κανένα κανάλι δεν έδειξε τίποτα. Όλα έγιναν κρυφά. Και έγιναν κρυφά γιατί φοβάστε τη μήνιν του ελληνικού λαού.

Και για τον ίδιο λόγο δεν φέρνετε στη Βουλή τα πρωτόκολλα της συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί πολλοί βουλευτές σας διαφωνούν και θα τα καταψηφίσουν. Γιατί είναι πολλοί οι Μακεδόνες βουλευτές εδώ μέσα. Και ρωτώ την κυβέρνηση: θα κάνει ονομαστική ψηφοφορία; Και ρωτώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: θα αποχωρήσετε ή θα μείνετε;» κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ