Κυριάκος Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Υπάρχουν δημιουργικές ασάφειες στη συμφωνία για τις φρεγάτες

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για τη συμφωνία για τις φρεγάτες Belharra στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

“Εγώ και η Ελληνική Λύση αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί εδώ και έναν χρόνο μιλούσαμε για την ελληνογαλλική συμμαχία, που πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Είχα προτείνει από τη Βουλή τα συγκεκριμένα πλοία, γιατί ήξερα ότι οι ναύαρχοι του Πολεμικού μας Ναυτικού προέκριναν αυτή την επιλογή” περιέγραψε.

“Άλλο η συμφωνία και άλλο η συνθήκη. Η Ελλάδα υπέγραψε μια συμφωνία. Το σημαντικό ήταν να υπογράψουμε συνθήκη, άρα έχουμε ένα κενό. Οι συνθήκες δημιουργούν Διεθνές Δίκαιο. Να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Διαβάζοντας τη συμφωνία είδαμε ότι έχει κενά. Υπάρχουν δημιουργικές ασάφειες μέσα στη συμφωνία αυτή και δημιουργούν προβληματισμό” συμπλήρωσε.

“Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε αν δεν διαβάσουμε τη συμφωνία. Καλώς τα παραλάβαμε, για να μην παρεξηγηθώ. Η βούληση να τα χρησιμοποιήσουμε συναρτάται από την κυβέρνηση” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ