Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «ευχαριστώ» στον Εμανουέλ Μακρόν για την διαρκή στήριξή του στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε με ανάρτησή του στο Twitter τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, για την φιλοξενία, την αφοσίωσή του στη δημοκρατία και την διαρκή στήριξή του στην Ελλάδα.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμάνουελ Μακρόν για την πρόσκληση, για τη θερμή του φιλοξενία, αλλά πρωτίστως για το ευρωπαϊκό όραμά του, για την αφοσίωσή του στη δημοκρατία, αλλά και για τη διαρκή του στήριξη στην Ελλάδα», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνόδεψε την ανάρτηση με φωτογραφίες από τη συνάντησής του με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Πρωθυπουργός, με νέες του αναρτήσεις πρόσθεσε ότι: «οι χώρες μας συντονίζονται και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη των διεθνών τιμών ενέργειας. Η ΕΕ έχει την ευκαιρία να απαντήσει συντονισμένα στην απόπειρα της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια ουσιαστικά σε όπλο, σε μοχλό αναστάτωσης και πολιτικής αστάθειας σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ελλάδα και Γαλλία ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα με το πλευρό της Ουκρανίας, της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου. Γιατί δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί ένα τετελεσμένο αυταρχικού δεσποτισμού. Ένα προηγούμενο που θα μπορούσε να μιμηθεί κάθε τοπικός ταραξίας και σε άλλες περιοχές του πλανήτη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ