Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σχόλιο για τον Κώστα Καραμανλή και η υποψηφιότητά του στην Α’ Θεσσαλονίκης

«Το μεγάλο στοίχημα των εκλογών είναι σαφές: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και υπογραμμίζει ότι είναι «η πρώτη φορά από το 1993 που θα αναμετρηθούν οι πρωθυπουργοί δύο διαδοχικών αλλά και τόσο διαφορετικών θητειών».

Επισημαίνει πως δεν θα αρνηθεί αστοχίες και λάθη που όμως δεν αναιρούν τη συνολική εικόνα. «Ο πρώτος που λέω ότι έχουν να γίνουν ακόμα πολλά. Στην Οικονομία, στην Υγεία, στο Κράτος. Και εκεί θα ρίξουμε το βάρος μας. Αλλά την κριτική για το Μεταναστευτικό την επιστρέφω στην πηγή της. Γιατί εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι οι μετανάστες μπορεί να μπαίνουν, να λιάζονται και μετά… να χάνονται. Το αντίθετο», υπογραμμίζει.

Για την ακρίβεια τονίζει πως «η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα» αλλά και πως «εξαρχής στην Ελλάδα η πολιτεία ύψωσε αναχώματα».

Μιλά για τα επιτεύγματα της κυβερνητικής του θητείας αλλά τονίζει ταυτόχρονα πως «υπάρχουν ακόμη τομείς του κράτους που έχουν μείνει πίσω».

Υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ πορεύεται προς τις εκλογές με ένα κλίμα θετικού λόγου, τονίζει: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτήν θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη κρίσιμη μέρα. Ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες και ποιόν θέλουν για πρωθυπουργό. Αυτό είναι και το κεντρικό δίλημμα. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Ποιος θα μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις. Ποιος θα φροντίσει για την εθνική ανάπτυξη, αλλά και για την κοινωνική ευημερία. Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Από το αμερικανικό Κογκρέσο μέχρι τις Βρυξέλλες και τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου. Αυτές είναι οι κρίσιμες επιλογές. Ήταν και παραμένει ακράδαντη πεποίθησή μου ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να τις υλοποιεί αποτελεσματικά».

Για τη νέα τετραετία αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, αναφέρεται σε «3+1 προτεραιότητες. Πρώτον, καλύτεροι μισθοί για όλους. Με νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο από το 2024 και ετήσιες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα με βάση την εθνική ανάπτυξη. Στόχος, σταδιακά έως το 2030 οι αμοιβές στην Ελλάδα να είναι στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών. Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία. Σε σύγχρονα νοσοκομεία, με ακόμη περισσότερο προσωπικό και μέσα. Και πρωτοβάθμια φροντίδα με αιχμή τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα βασικά νοσήματα σε όλους τους πολίτες. Τρίτον, ένα σύγχρονο, παραγωγικό και λειτουργικό Κράτος. Με καθολική ψηφιοποίηση, διαρκή αξιολόγηση του προσωπικού και επιβράβευση όταν επιτυγχάνει τους στόχους του. Και, τέλος, μία οριζόντια πολιτική για τους νέους. Από την Παιδεία και την απασχόληση μέχρι τον Πολιτισμό και την καθημερινότητα. Με ειδική αιχμή, ωστόσο, τη Στέγη».

Και σε αυτή τη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι «το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, τελεία και παύλα».

Η υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης και το σχόλιο για τον Κώστα Καραμανλή

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρεται κλείνοντας στο τι έχει να περιμένει η Θεσσαλονίκη από μια νέα τετραετία της ΝΔ με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος και στην Α’ Θεσσαλονίκης εκτός από τον Έβρο και τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης που συνιστά απώλεια για την ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι “ο Κώστας Καραμανλής έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Και εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ. ‘Αλλωστε υπό τη δική του ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γι’ αυτό κι είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Όσον αφορά στη δική μου υποψηφιότητα, έχω ασχοληθεί τόσο πολύ και συστηματικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ώστε ήδη αισθάνομαι βουλευτής της. Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και τη βόρεια Ελλάδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ