Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω, από το να παρακολουθώ υπουργούς και ηθοποιούς;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. “Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:
«Το κλίμα το έχει δηλητηριάσει ο Τσίπρας. Αμυνόμαστε στον Έβρο, “ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα”. Ξεσπά πανδημία “ας διαδηλώσουμε”. Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα “ξοδεύεται πολλά σε εξοπλισμούς”. Πόλεμος στην Ουκρανία “Δεν φταίει ο εισβολέας”. Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα.

Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. «Θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν», όπως είχε πει παλιότερα ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τελευταίο τους καταφύγιο οι υποκλοπές. Μπερδεύουν συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Τι επιχειρούν να πείσουν; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου; Τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους; Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη.

Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο.

Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ Ευρωεκλογών και Εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα. Σε ποιους άνοιγε το δρόμο;

Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα. Επιβεβαιώνουν ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis. Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως.

Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες. Θα αναμένουμε την ετυμηγορία της. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ήμασταν ειλικρινείς όταν είπαμε ότι στην υπόθεση Ανδρουλάκη εντοπίστηκαν υπηρεσιακές αστοχίες. Αυξήσαμε τα φίλτρα ελέγχου. Ενεργοποιήθηκαν Δικαιοσύνη και Βουλή.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση σύγχρονο πλαίσιο για ΕΥΠ και ασφάλεια τηλεπικοινωνιών. Είναι ένα πλαίσιο που καθιστά την Ελλάδα την πρώτη χώρα που απαγορεύει τη χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της. Έχουμε κάποιες διαφορές. Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ