Κουβέλης: Να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική

Κουβέλης: Να αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική

«Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, ώστε να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, από τα Χανιά, τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη.

Παράλληλα, για μια ακόμα φορά, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης της κεντροαριστεράς, περιγράφοντας και το πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν έχει προωθήσει την πολιτική της ενοποίηση, δεν έχει εξασφαλίσει την ενιαία οικονομική πολιτική, δεν έχει απάντηση στα ζητήματα της κοινοτικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα συναντιέται με μια Ευρώπη η οποία δεν έχει δώσει απάντηση στο ζήτημα της ανάπτυξης, δεν έχει δώσει απάντηση στο τεράστιο ζήτημα της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στάθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική στην Ευρώπη.

«Η συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται, η πολιτική της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, που έχει λειτουργήσει ως ένας ασφυκτικός κορσές, έχει οδηγήσει στη λιτότητα, την ύφεση με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η ανεργία. Καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των καινούργιων συσχετισμών που θα διαμορφωθούν να κινηθεί προς τα μπροστά», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «αν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει τα ζητήματα της κοινωνικής συνοχής, κάθε μέρα με τη στάση της θα απομακρύνει τους πολίτες από το κοινό όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη του ανακαθορισμού των πολιτικών συσχετισμών.

«Στο όνομα των ευρωεκλογών συναντιούνται και ζητήματα που αφορούν στην ασκούμενη στο εσωτερικό της χώρας πολιτική. Μια βαθειά συντηρητική πολιτική που είναι βαθύτατα νεοφιλελεύθερη και πρέπει να αλλάξει. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει η πολιτική και στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γι’ αυτό πρέπει να ανακαθοριστούν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Η Δημοκρατική Αριστερά μιλάει για την ανάγκη του ευρωπαϊκού δρόμου αλλά ταυτόχρονα μάχεται, αγωνίζεται να αλλάξει και η πολιτική στο εσωτερικό της χώρας» τόνισε.

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.