Κουτσούμπας: Βαδίζετε στα χνάρια των προηγούμενων – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν σηκώσατε τους τόνους γιατί βαδίζετε στα χνάρια των προηγούμενων. Ουσιαστικά παραδεχθήκατε ότι ετοιμάζετε νέα συμφωνία – μνημόνιο. Έστω και αν δεν το ονομάζετε έτσι. Η ουσία για το λαό θα είναι ίδια» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την δευτερολογία του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει «ούτε ουσιαστικά, ούτε έγκαιρα» τα κόμματα και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Είστε μόνο εσείς γνώστες όλων των e mails που έχετε ανταλλάξει, όλων των συζητήσεων που έχετε κάνει μεταξύ σας και με τους εταίρους σας, είστε γνώστες των ροζ πλέον γραμμών σας – διότι οι κόκκινες τελείωσαν – ξέρετε και τις μαύρες γραμμές και τις απόψεις των εταίρων σας και η βουλή έχει μεσάνυχτα».

«Υποτίθεται μας ενημερώσατε σήμερα και είχατε την απαίτηση από την αρχή να τοποθετηθούμε. Φυσικά τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα για μία σειρά ζητήματα. Μέχρι προχθές τους βουλευτές σας, όταν σας ρωτούσαν τι γίνεται με τη διαπραγμάτευση, τους απαντούσατε ότι σε αυτή τη φάση καλό είναι να μην ξέρουν και πολλά», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Όχι ότι μας διαφωτίσατε και ιδιαιτέρως απόψε. Δεν είπατε και τίποτα καινούργιο. Τα διαβάζουμε κάθε μέρα στις δηλώσεις σας, σε άρθρα σας, σε συνεντεύξεις στελεχών σας. Ούτε τους δικούς σας ενημερώνετε».

«Αλλά δεν μπορεί να συμπεριφέρεστε έτσι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου αν θέλετε ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση έπρεπε να αναλάβετε την ευθύνη να έχουν δικαίωμα αναλυτικής ενημέρωσης, έγκαιρα, όλα τα κόμματα. Δεν ήταν δύσκολο να μας στέλνατε τις 47 σελίδες ή τις προτάσεις των δανειστών. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΜΜΕ και ενημερωνόμαστε από εκεί για να έρθουμε να τοποθετηθούμε απόψε», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική αν είναι καλύτερο το mail Χαρδούβελη ή το mail Βαρουφακη. Έχετε αρχίσει ένα επικίνδυνο παιχνίδι μέσα σε οξυμένες αντιθέσεις, σε ανταγωνισμούς, βάζετε τους Αμερικάνους επιδιαιτητές στο Αιγαίο, στα κυριαρχικά δικαιώματα, στην εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, στην ΑΟΖ συνεταιράκια στην εκμετάλλευση του Αιγαίου.

Η ουσία είναι κυβέρνηση και εταίροι στρώνουν το έδαφος για μία νέα συμφωνία – μνημόνιο που θα περιέχει και αντιλαϊκά μέτρα και αντιλαϊκές δεσμεύσεις για το λαό σε όλους τους τομείς. Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη στο λαό», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Εθνική συνεννόηση ή φέρτε τη συμφωνία στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε σκληρά για να τελειώνουμε με τους λογαριασμούς σας

Βενιζέλος: Στην Ευρώπη σας φέρονται σκανδαλωδώς καλύτερα απ’ ότι σε εμάς – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Τελείωσαν τα μνημόνια και η λιτότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Περιμέναμε μεγαλύτερη ειλικρίνεια από τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ