Κουτσούμπας: Το σχόλιο για την υπόθεση Καϊλή

«Δεν είναι μόνο αυτά. Στην πραγματικότητα στηρίζουν και τη σαπίλα του συστήματος. Τη διαφθορά και τη δυσωδία», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στην Πρέβεζα, σχολιάζοντας την υπόθεση Καϊλή.

«Πότε με τους Πάτσηδες της Νέας Δημοκρατίας, αυτά τα κοράκια που βγάζουν σπίτια σε πλειστηριασμούς, πότε με τις διάφορες Καϊλή του ΠΑΣΟΚ, που διώκονται για διαφθορά στις Βρυξέλλες, αυτό το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί τους διεφθαρμένους. Έτσι εξηγείται και το θράσος της Εύας Καϊλή να εξυμνεί τους σεΐχηδες του Κατάρ που “δολοφόνησαν”  6 χιλιάδες εργάτες στα έργα του Μουντιάλ. Οι βελγικές αρχές τώρα, απ’ ότι μαθαίνουμε, τη διώκουν για χρηματισμό και διαφθορά. Νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες λοιπόν επί το έργον.» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για τα νέα δημοσιεύματα σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

«Συνέχεια έρχονται στο φως και δημοσιεύονται νέα στοιχεία για υποκλοπές και παρακολουθήσεις, όπως σήμερα για τον Κ. Χατζηδάκη. Εμείς θεωρούμε ότι  όλα έχουν την αξία τους κι όλα πρέπει να διερευνηθούν. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι αν όλα αυτά υποταχθούν σε ένα δικομματικό καβγά, σαν κι αυτόν που παρακολουθήσαμε στη Βουλή, στο τέλος θα επικρατήσει και μια δικομματική ομερτά μεταξύ τους, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις χρόνια τώρα, αφήνοντας απ’ έξω τη μεγάλη εικόνα του κράτους- υποκλοπέα και χαφιέ.» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας. 

Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ανατίναξη  της γέφυρας του Γοργοπόταμου

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα 80 χρόνια της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μία μεγάλη αντιστασιακή ενέργεια που έγινε από το αντιστασιακό κίνημα του ελληνικού λαού κατά των δυνάμεων κατοχής, από όπου ξεκίνησε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μέσα κυρίως από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για τη λευτεριά και την προκοπή του τόπου και του λαού μας», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν, άλλοι του χρωστάνε. Το γερμανικό κράτος τού χρωστάει τις αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις από τις καταστροφές και τη βία τότε την περίοδο της κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βρετανικό κράτος χρωστάει για τις συνέπειες και τις καταστροφές που έφερε το Δεκέμβρη του ’44 και στη συνέχεια, μας χρωστάει να επιστρέψει αυτά που έκλεψε, τα μάρμαρα του Παρθενώνα επίσης. Το αμερικάνικο κράτος «χρωστάει» στον ελληνικό λαό για τις επεμβάσεις στην περιοχή, στη χώρα μας, για το βρώμικο ρόλο που έπαιξε στο Κυπριακό, για το ότι έχει γεμίσει σήμερα με στρατόπεδα, με βάσεις θανάτου όλη τη χώρα με τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. 

Ο αγώνας συνεχίζεται, το μήνυμα είναι αντίσταση, ενότητα, αντεπίθεση για να δικαιωθούν τελικά τα οράματα του ελληνικού λαού και του αντιστασιακού κινήματος», συμπλήρωσε. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ