Κουτσούμπας στον Realfm 97,8: Η άνοδος του ΚΚΕ επιβεβαιώνει τις θετικές διεργασίες – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν μπλέξει στα αδιέξοδά τους

Στις ευρωεκλογές σημειώθηκε μια νέα σημαντική άνοδος του ΚΚΕ που επιβεβαιώνει τις θετικές διεργασίες στην κοινωνία, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, φέρνοντας ως παράδειγμα την άνοδο του κύρους του ΚΚΕ και τη συμπόρευση δυνάμεων. Το ΚΚΕ είναι ενισχυμένο στην Αττική και εκεί που αναπτύχθηκαν αγώνες, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν κρίνει το αποτέλεσμα με όρους κατάταξης των πολιτικών δυνάμεων, υπενθυμίζοντας πως και άλλες φορές μορφώματα βρέθηκαν μπροστά από το Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά αποδείχθηκαν διάττοντες αστέρες αφού πρώτα έκαναν τη «δουλειά». Όπως είπε, η περίπτωση Βελόπουλου πρέπει να απασχολήσει τη ΝΔ, γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μπλέξει στα αδιέξοδά τους, βρίσκονται σε πορεία ιδεολογικού, πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού. Όπως εξήγησε, πρόκειται για κόμματα που υπερασπίζονται αυτό το σάπιο σύστημα και τις «συμμαχίες» που μας οδηγούν στην εμπλοκή σε πολέμους, ενώ πλέον δεν έχουν πρόταση ριζικής ανατροπής ούτε στα λόγια. Επίσης, ψηφίζουν σε μεγάλο ποσοστό τους ίδιους νόμους με την κυβέρνηση, όχι μόνο τα μνημόνια, αλλά και τώρα σε φάση ανάπτυξης. Πρόσθεσε πως είναι κόμματα που έχουν μόνο followers και καμία επαφή με το κίνημα. Σχολιάζοντας δε το γεγονός πως πρόκειται για αρχηγικά κόμματα, σημείωσε πως μιλάμε για μεσσιανισμό τον 21ο αιώνα.

Για τον ανασχηματισμό επισήμανε πως έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας διαστρέβλωσης του εκλογικού αποτελέσματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως στις ευρωεκλογές πήρε εντολή να προχωρήσει πιο γρήγορα. Παρατήρησε ακόμη πως στα κρίσιμα υπουργεία μπήκαν πρόσωπα που είναι δοκιμασμένα στο αντιλαϊκό έργο.

Όπως είπε, η απάντηση στα κρίσιμα λαϊκά προβλήματα, το κρίσιμο που θα αλλάξει αντιλήψεις και συσχετισμούς είναι να δυναμώσει ο καθημερινός αγώνας ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και στους εκπρόσωπους αυτής της πολιτικής.

Σχετικά με τη συζήτηση για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, υπενθύμισε την ιστορική πείρα των τελευταίων 20 χρόνων, όπου τα διάφορα μέτωπα για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς την δυναμώνουν. Επιπλέον, παρατήρησε πως τα λεγόμενα αριστερά κόμματα έγιναν πλυντήριο για τις αντιλαϊκές πολιτικές και άφησαν τις ακροδεξιές δυνάμεις να εμφανίζονται ως δήθεν αντισυστημικές ενώ δεν είναι.

Για την ακρίβεια σχολίασε πως πρέπει να αλλάξει ριζικά αυτή η πολιτική, καθώς η «πράσινη μετάβαση», που μόνο πράσινη δεν είναι, φορτώνει νέα βάρη και εκτινάσσει τις τιμές. Απαιτούνται ακόμη μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, αφού η ακρίβεια έχει να κάνει με τους μισθούς, τις συντάξεις και τη μεγάλη φοροληστεία.

Στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στην κατάπτυστη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ και κάλεσε την κυβέρνηση να μην την καταθέσει.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ