Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την υπεράσπιση του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή

«Συνηθίζεται όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πριν από τις εκλογές να κλείνουν τις εκκρεμότητές τους, προφανώς η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αυτό το χαρακτήρα άλλωστε έχει το σημερινό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Και παρότι δεν πήρα κυρίως τον λόγο για να επαναλάβω τη θέση μας για το εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που τώρα βγήκαν και ανοικτοί υποστηρικτές της, παριστάνοντας μάλιστα τους λαγούς, δικαστικοί από την ανώτατη δικαιοσύνη, όμως δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο, αφού το φέρατε κι αυτό το ζήτημα ως εκκρεμότητα της τελευταίας στιγμής.

Γιατί εμείς θεωρούμε ότι η δράση των φασιστικών, ναζιστικών, εγκληματικών μορφωμάτων με όποιον μανδύα κι αν αυτά εμφανίζονται δεν είναι απλά μια εκκρεμότητα που κλείνει με νομοθετικές ρυθμίσεις και μάλιστα γενικευμένα αντιδραστικές και επικίνδυνες, για το δρόμο που ανοίγουν, στεγάζοντας από την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» μέχρι την ποινικοποίηση εργατικών-λαϊκών αγώνων, ριζοσπαστικών, προοδευτικών κομμάτων, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη της ΕΕ γιατί όλα αυτά αποτελούν και κατευθύνσεις της ΕΕ» τόνισε στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Είπε ότι προκύπτουν και ερωτήματα όπως «Για ποιο λόγο η κυβέρνηση χρειάστηκε να νομοθετήσει τρεις φορές για το ζήτημα αυτό και μάλιστα η τελευταία λίγο πριν κλείσει η Βουλή;» και πρόσθεσε ότι «δεν ήταν θέμα προχειρότητας όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

« Ήταν συνειδητή επιλογή για να συντηρείται μια τέτοια συζήτηση, «ότι δήθεν όποιος δεν είναι με τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης κλείνει το μάτι στη ΧΑ», «ότι πρόκειται -δήθεν- για αντισυστημική ψήφο», που τελικά ρίχνει νερό στο μύλο των μορφωμάτων.

Πολύ περισσότερο που τίποτε δεν αποτρέπει την ύπαρξη κομμάτων με καμουφλαρισμένο πρόσωπο – και πιθανά χωρίς κανένα καταδικασμένο στις γραμμές τους – να χύνουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό, φασιστικό δηλητήριο τους μια χαρά. Και να είναι μάλιστα και πιο «χρήσιμοι» στο αστικό πολιτικό σύστημα, αφού δεν είναι τόσο ξεφωνημένοι φασίστες όπως η ΧΑ και οι παραφυάδες αυτής, οι εγκληματίες» τόνισε.

«Δεν έχει γίνει αυτό στο παρελθόν με διάφορα ακροδεξιά κόμματα όπως τον ΛΑ.Ο.Σ που συγκυβέρνησε και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ; Όπως είναι οι ΑΝΕΛ που ήταν στην ίδια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ; Όλοι αυτοί οι καραμπινάτοι προβοκάτορες κατά περιόδους και συγκεκριμένες στιγμές εναντίον του λαϊκού και νεολαιΐστικου κινήματος τι ήταν; Τι γίνεται σήμερα σε Εργατικά Κέντρα, σε Δήμους που σεσημασμένοι φασίστες, ακροδεξιοί, με το μανδύα του «ανεξάρτητου» τώρα, συμπράττουν και με εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Γι’ αυτό επιμένουμε ότι αυτά τα μορφώματα αντιμετωπίζονται, τελικά και ουσιαστικά, από τον ίδιο το λαό, από το κίνημά του, ο οποίος λαός μπορεί πραγματικά με τη δράση του να τα στείλει στον αγύριστο, σημαδεύοντας, πρώτα απ’ όλα, το ίδιο το σάπιο σύστημα που τα γεννά. Γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος που όλοι εσείς εδώ μέσα υπηρετείτε. Και απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η προσπάθεια του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη να συνεργαστεί με ένα πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος, αν δει κανείς το βιογραφικό του φανερό και κρυφό, διαπιστώνει τις σχέσεις αυτών των ομάδων με τμήματα του κρατικού μηχανισμού» υπογράμμισε.

«Και το κυριότερο: Έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο, εσείς της ΝΔ που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιράζεστε την ευθύνη γιατί ενώ έχουν περάσει 8 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η τελεσίδικη καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Γιατί αν είχε συμβεί αυτό σήμερα δεν θα γινόταν καν αυτή η συζήτηση» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αφού λοιπόν, η σημερινή συζήτηση έχει τον χαρακτήρα να κλείσετε εκκρεμότητες, εμείς, σας λέμε να ασχοληθείτε με τις πραγματικές εκκρεμότητες που αφορούν σε κρίσιμα ζητήματα από τα οποία υποφέρει ο ελληνικός λαός και για αυτό κυρίως, πήρα το λόγο» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και κάλεσε να γίνουν δεκτές και να ψηφιστούν οι τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το «σοβαρό ζήτημα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για τις γιορτές του Πάσχα, ζήτημα το οποίο έχουν θέσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου τους με επιστολή τους προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας».

Η άλλη τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ αφορά στην εξασφάλιση του δικαιώματος των εποχικών εργαζομένων-απασχολούμενων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο όπου εργάζονται κατά την τουριστική περίοδο.

«Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ σας δίνει τη δυνατότητα να λύσετε εδώ και τώρα αυτό το σοβαρό ζήτημα» τόνισε.

Σημειώνοντας, επίσης ότι για τους περισσότερους τα έξοδα μετακίνησης είναι απαγορευτικά πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «δική σας ευθύνη είναι να λύσετε το ζήτημα και της επάρκειας των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς για όσους εποχικούς εργαζόμενους πρέπει μαζικά να μετακινηθούν τις συγκεκριμένες ημέρες διενέργειας των εκλογών».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στις δεκάδες προτάσεις νόμου και τροπολογίες που κατέθεσε στη διάρκεια όλης της κοινοβουλευτικής περιόδου το ΚΚΕ για την ανακούφιση των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι «Όλες, μα όλες, τις απέρριψε η κυβέρνηση της ΝΔ, και φυσικά κανείς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν τις στήριξε».

«Αναμενόμενο, αφού όλοι σας συγκλίνετε στα κρίσιμα ζητήματα, αυτά που επιβάλλουν την πολιτική σε βάρος του λαού για να μπορούν να τη βγάλουν καθαρή, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών» πρόσθεσε, ενώ επισήμανε ότι «αυτές οι συγκλίσεις σας στα κρίσιμα ζητήματα αποτυπώνονται και στα ψηφοδέλτια των κομμάτων που ανακοινώνονται, όπου εδώ πραγματικά “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”».

«Αφήστε, λοιπόν, τους εκβιασμούς προς τους ψηφοφόρους «σταθερότητα ή ακυβερνησία», ο ένας με την αυτοδυναμία και ο άλλος με την «προοδευτική» κυβέρνηση – μούφα. Όλοι μπορείτε να συνεργαστείτε με όλους. Από την πρώτη σελίδα των περιεχομένων διαπιστώνει κανείς πως τα κυβερνητικά σας προγράμματα συγκλίνουν» είπε.

«Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σήμερα, νέοι και νέες, έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο το ΚΚΕ αποτελεί πραγματική εγγύηση για την ανάπτυξη μαζικών, αποφασιστικών αγώνων για την υπεράσπιση του λαού έξω και μέσα στη Βουλή. Για να πληρώνουν τα σπασμένα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός» σημείωσε, τονίζοντας ότι «ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχτεί, ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποια κόμματα κι αν την αποτελούν».

«Πιο δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, για να δυναμώσουν οι ελπιδοφόρες εστίες αντίστασης, να ενωθούν σε ένα μεγάλο πανελλαδικό κίνημα πάλης και ανατροπής. Εκεί θα κατατεθεί όλη η δύναμη του ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών υπερασπιζόμενος τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να σώσει το λαό. Καλή Ανάσταση για τον λαό» τόνισε καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ