Κουτσούμπας: Εδώ και τώρα επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των 3ετιών με κατώτατο στα 850 ευρώ

«Στα 935 ευρώ θα ήταν σήμερα ο μισθός ενός εργαζόμενου, που έχει μια 3ετία, με την πρόταση του ΚΚΕ για εδώ και τώρα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με αφετηρία τον κατώτατο μισθό στα 850 ευρώ και “ξεπάγωμα” των 3ετιών», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».

«Να υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό επίσης, μαζί με μία σειρά άλλα μέτρα όπως είναι η επαναφορά του 13ου, 14ου μισθού, πέρασαν πλέον πάνω από 10 χρόνια που έχει καταργηθεί και πρέπει να επανέλθει» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση και με βάση την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Σημείωσε ότι ο λαός έχει πείρα και κρατά μικρό καλάθι από τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν σαν προϋπόθεση τις αντοχές της οικονομίας και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η Χρυσή Αυγή, οι ναζί, οι εγκληματίες, ο Κασιδιάρης, είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, τους αμολάνε κατά πως τους βολεύει, πως βολεύει το σύστημα, σε κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα και στη συνέχεια ξανά τους μαζεύουν» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και για το ότι δεν έχει τελεσιδικήσει στο Εφετείο. Ανέφερε ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν θα λύσει το πρόβλημα, το οποίο πρέπει να το λύσει ο λαός και σημείωσε ότι ο Αρειος Πάγος καλείται να κρίνει με βάση την ρύθμιση.

«Δεν υπάρχει ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τόνισε ότι μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορούν να τα βρουν και να κάνουν κυβέρνηση τα κόμματα που συμφωνούν με το Ταμείο Ανάκαμψης και την «πράσινη» μετάβαση. Πρόσθεσε ότι αν δεν τα βρουν θα είναι για να κλέψουν τα δύο πρώτα κόμματα ψήφους από τα υπόλοιπα.

«Ούτε στις δεύτερες εκλογές, αν γίνουν, θα υπάρχει αυτοδυναμία. Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Πάλι σε κυβερνήσεις συνεργασίας θα πάμε, οπότε είναι “τσάμπα” αυτή η ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει ανοχή σε μία κυβέρνηση για “ένα – δυο” ζητηματάκια, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, υποκρινόμενος και κοροϊδεύοντας τον Έλληνα ψηφοφόρο. Εδώ θα κληθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα. Για παράδειγμα στις 11 Ιουλίου έχουμε μια μεγάλη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί θα ενταχθούν χώρες, εμείς διαφωνούμε. Τι ανοχή να δώσουμε;» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Δυνατό ΚΚΕ. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα σήμερα για να είναι δυνατός ο λαός» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ