Κουρουμπλής: Υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια να “πέσει” η κυβέρνηση

«Υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις.

Ο κ.Κουρουμπλής ανέφερε: «Υπάρχει μία προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ουσία. Ή θα παρθεί, ή θα καταργηθεί η «θεωρία των αδειοδοτήσεων», διότι εκλήθησαν επιτέλους στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν, ή θα πέσει η κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το αν η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών ήταν επιτυχημένη ή όχι, ο ίδιος απάντησε: «Αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Όμως γιατί δεν λέμε ότι υπάρχει μία διάταξη στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος που λέει ότι αν αύριο διαπιστωθεί ότι ένας εκ των υπερθεματιστών έχει πρόβλημα, η πρώτη δόση συν τα 3 εκατ. της εγγύησης αυτά καταπίπτουν υπέρ του δημοσίου.

Αυτό δεν το λένε και είναι πρόνοια του νόμου που προστατεύει το δημόσιο. Και σε τελική ανάλυση αν αποδειχθεί ότι κάποιος έχει προβλήματα θα πάμε στον επόμενο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αλλά θα έχει πάρει το Δημόσιο 18 εκατ. ευρώ».

Και σημείωσε: «Οποίος αποδειχθεί ότι έχει πρόβλημα δεν θα περάσει «αβρόχοις ποσί». Θα πληρώσει αρκετά εκατομμύρια».

Στην επισήμανση ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναγγελθεί θεματικές άδειες ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Μόλις τελειώσει η ιστορία για την οποία συζητάμε νομίζω ότι θα μπούμε και στη διαδικασία αυτή». Στο ερώτημα αν εν τω μεταξύ έχουν κλείσει 1-2 κανάλια ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Κοιτάξτε εγώ νομίζω ότι σε αυτό το διάστημα των 3 μηνών θα υπάρχουν εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Αυτή είναι η εκτίμησή μου».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβα” από τον Κουρουμπλή για την υπόθεση Καλογρίτσα

Διευκρινίσεις από τον Κουρουμπλή μετά τη δήλωσή του για την υπόθεση Καλογρίτσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ