Κουμουτσάκος: Ο Πρωθυπουργός άσκησε πολιτική και ηθική πίεση στο ΣτΕ

«Υπαινίχθη σαφώς ο κ. Πρωθυπουργός ότι αν πάρει μία απόφαση το ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, τότε τι θα γίνει και τι επιπτώσεις θα έχει; Δεν θα πάνε τα χρήματα αυτά, τα 246 εκατ. ευρώ στον δημόσιο κορβανά» σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις «παρεμβάσεις προς το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, και πρόσθεσε:

«Δεν άσκησε λοιπόν μόνο πολιτική –απαράδεκτη πολιτικά και θεσμικά- πίεση στο ΣτΕ, λέγοντας ότι τέτοια πράγματα δεν γίνονται, άσκησε σαφώς και ηθική πίεση στο ΣτΕ. Και λέω ξανά ότι είναι ο Πρωθυπουργός. Εκφράζει μία εξουσία, εκείνος την εκτελεστική και πιέζει τη δικαστική».

Ο κ. Κουμουτσάκος συνέχισε λέγοντας: «Εγώ πιστεύω ότι έκανε ένα μεγάλο προσωπικό και πολιτικό λάθος ο κ. Τσίπρας: Η αντίδρασή του στη συνάδελφό σας την κ. Τσικρίκα».

Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση Πολάκη και κατά του Παύλου Τσίμα, ο βουλευτής της ΝΔ, επεσήμανε: «Πλέον ο κατήφορος είναι πολύ μεγάλος, είναι επικίνδυνος. Εγώ δεν χρησιμοποιώ βαριές εκφράσεις στον δημόσιο λόγο μου αλλά πραγματικά έχει συσσωρευτεί μία κρίσιμη μάζα που δικαιολογεί ανησυχία και συναγερμό στο τι ακριβώς θέλει και επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε: «Εμείς πιστεύουμε ότι η πρακτική της εξαπάτησης και των ψεύτικων υποσχέσεων είναι συνειδητή, επαναλαμβανόμενη και τελικά απογοητευτική ως προς τα αποτελέσματά της».

Ερωτηθείς σχετικά με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αλλά και σχετικά με το πού θα βρει τα χρήματα αυτά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αντιμετωπίζουν το βήμα της Θεσσαλονίκης ως βήμα υπευθυνότητας. Και επειδή όλον αυτόν τον καιρό το ψέμα οδήγησε στην απελπισία των πολιτών γιατί οδήγησε σε λάθος πολιτικές, εμείς πιστεύουμε ότι ο λόγος της αλήθειας σημαίνει τελικά και ελπίδα. Ό,τι ειπωθεί θα είναι εφαρμόσιμο και μετρημένο» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Τα χρήματα που πρέπει να καλυφθούν είναι της τάξης του των 800-900 εκατ. ευρώ. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι το νοικοκύρεμα των δημοσίων δαπανών επιτρέπει εύκολα να βρεθεί αυτό το ποσό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ